3 évnél régebbi cikk

A tervek szerint csütörtökre befejezi a kivitelező a munkát a Balatoni úti felüljárón
A tervek szerint csütörtökre befejezi a kivitelező a munkát a Balatoni úti felüljárón

Már az utolsó simításokat végzi a kivitelező a Balatoni úti felüljárón. A munka dandárja múlt hét közepére lezajlott, így az autósok már birtokba vehették az útszakaszt. Gyalogosan továbbra sem lehet közlekedni a felüljárón!

Bár a kivitelező még az utolsó simításokat végzi, a tervezett határidő előtt, múlt hét közepe óta autóval már járható a Balatoni úti felüljáró – ami azt is eredményezte, hogy megszűnt a terelőútvonalakon a torlódás.

Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője elmondta, hogy már csak a gyalogoskorlát kiépítése és a csapadékelvezetés néhány töltésen kívüli munkálata van hátra. 

Gyalogosan még nem lehet közlekedni a felüljárón. Az ezt jelző betonelemeket, feliratokat sajnos rendszeresen eltávolítják.

"A töltés kilenc-tíz méter magas, és vasúti pálya fölött halad, ezért  a gyalogosoknak korlát nélkül nem tanácsos, sőt kifejezetten veszélyes a használata."

A tervek szerint csütörtökre elkészül a kivitelező és megkezdődhet a műszaki átadás.

A több mint 80 éve épült Balatoni úti felüljáró a város egyik legnagyobb forgalmat lebonyolító útszakasza. A felújítás július 13-án kezdődött el és augusztus 27-én teljeskörűen befejeződik. Addig is fontos tudni, hogy 30 km/h-s sebességkorlátozás van érvényben és a szakaszon rövidebb félpályás lezárásokra lehet számítani.

Borítókép: Fehérvár Televízió
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek