3 évnél régebbi cikk

2022-re elkészülhet a Móri út első szakaszának felújítása
·Közlekedésfelújítás·Utolsó frissítés: undefined
2022-re elkészülhet a Móri út első szakaszának felújítása
·Közlekedésfelújítás·Utolsó frissítés: undefined

2021-ben elindulhat a Móri út több mint 600 méteres szakaszának teljes felújítása. Többek között erről is dönt pénteken a Közgyűlés. A régóta várt beruházás első üteme a déli összekötő út közbeszerzésénél maradt pénz átcsoportosításával valósulhat meg.

A Móri út felújítására nyújt be pályázatot a város. A közgyűlés pénteki döntésével megteszi az első lépést, hogy jövőre elindulhasson a régóta várt  beruházás - jelentette be Cser-Palkovics András szerdai, Vargha Tamás országgyűlési képviselővel és Földi Zoltán önkormányzati képviselővel közösen tartott tájékoztatóján.

"Várhatóan a pénteki közgyűlés lezárja a déli összekötő út megépítéséről szóló közbeszerzést, és a számok azt mutatják, hogy mintegy egymilliárd forinttal olcsóbb lesz a becsült értéknél, úgyhogy a pályázatból megmaradó összeg az irányító hatósággal való egyeztetés során itt városunkban maradhat" - számolt be az előzményekről Vargha Tamás országgyűlési képviselő.

A fejlesztési szakasz a Dózsa György út 3. számtól a Móri út 42. számig tart, mintegy 642 méter hosszan. Itt megújul az út- és járdaburkolat, a föld alatt pedig kicserélik a vezetékeket és a vízelvezetési problémákat is megoldják, a közvilágítást is fejlesztik.

Körforgalom könnyíti majd az autós közlekedést a Zichy-liget – Móri út csatlakozásában, emellett biciklisávokat és parkolókat alakítanak ki.
Azért a Móri útra esett a választás, hiszen a műszaki állapota egyértelműen indokolja. Rengeteg fehérvári és vidéki használja, és nagyon rossz minőségű nem csak az útpálya, hanem alatta a közművek is" - mondta a város polgármestere.

A terveket már a Bíróság előtti és a Szent Vendel utcai csomópontok körforgalommá alakításáról is elkészítik, hogy a későbbiekben a felújítás folytatásánál már ne kelljen az átépített szakaszon beavatkozni. Ezek már idén elkészülnek, az engedélyezés pedig várhatóan jövő tavasszal lezárulhat. Ezt követően kezdődhet a munka előkészítése, a közbeszerzési eljárás lefolytatása.

A helyszíni munkálatok előreláthatólag hét hónapot vesznek majd igénybe, így 2022-ben a járművek már teljesen felújított és modern útszakaszon gördülhetnek be a városba.

Az első ütem már nagy boldogságra adhat okot, és aztán az elkövetkezendő években, ha ez teljes hosszában elkészül, azt gondolom, hogy hatalmas hurrá-hangulat lesz a városrészben" - fejezte ki örömét Földi Zoltán, Felsőváros önkormányzati képviselője.

A tájékoztatón elhangzott, hogy amennyiben a közbeszerzési eljárás szerencsés lesz, és az egymilliárdos költségvetés engedi, a Móri út 42. és 80. szám közötti szakaszon is elvégzik a munkálatokat, és a Móri út – Szent Vendel utca csomópontban kialakítják a körforgalmat.

Borítókép: Simon Erika
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek