2 évnél régebbi cikk

Bokrétaünnep a Ciszterci Szent István Gimnázium új tornacsarnokában
·Gazdaságfelújítás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika/ÖKK
Bokrétaünnep a Ciszterci Szent István Gimnázium új tornacsarnokában
·Gazdaságfelújítás·Utolsó frissítés: undefined

Az épület szerkezetkész állapotban van, a beruházás vége szeptemberre, illetve decemberre várható.

A Ciszterci Szent István Gimnázium tornacsarnokkal, étkezővel, új díszteremmel és 12 tanteremmel bővül - írja az Önkormányzati Kommunikációs Központ. A 2017-ben indult beruházás megvalósításához 2,7 milliárd forintos támogatást kapott a Ciszterci Rend a kormánytól, így elindulhatott a fejlesztés első üteme, amelyben megépült a tornacsarnok, egy nagyobb ebédlőtér és a díszterem. A második ütemre, amelynek keretében 12 tantermet alakítanak ki, 1,67 milliárd forintot biztosított az állam.

A tornacsarnok legmagasabb pontját elérték a kivitelezők, így - egy XIII. század óta élő szokás szerint - bokrétaünnepet rendeztek pénteken a szerkezetkész tornacsarnokban, amelyen Bérczi L. Bernát zirci apát, Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Knáb József, a Merkbau Kft. vállalkozási igazgatója is részt vett.

„Az iskola egykori diákjaként és tanáraként hatalmas öröm látni, ahogy az alma mater fejlődik, bővül” - hangsúlyozta Vargha Tamás. 

A ciszterci közösség és a város több évtizedes álma vált valóra ezzel a beruházással, emelte ki dr. Cser-Palkovics András polgármester. „A tornaterem, a közösségi tér, a tantermek mind-mind az idejáró fehérvári és a város környékéről érkező diákokat szolgálja majd a következő évtizedekben. Ez egy nagyon jó iskola volt a múltban, nagyon jó iskola most, és minden adott lesz ahhoz, hogy így legyen ez a jövőben is.”

Knáb József, a Merkbau Kft. vállalkozási igazgatója elmondta, az építkezés során mintegy 7000 m³ földet mozgattak meg, 1500 m² falat húztak fel, és beépítettek 500 tonna betonacél, valamint 4000 m³ betont. Az építkezés első ütemének befejezése szeptemberre, a másodiké decemberre várható.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek