3 évnél régebbi cikk

Cser-Palkovics András: szeptember 14-től ismételten segítséget nyújtunk az időseknek, szigorúbban ellenőrizhetik a maszkviselést
Cser-Palkovics András: szeptember 14-től ismételten segítséget nyújtunk az időseknek, szigorúbban ellenőrizhetik a maszkviselést

Székesfehérvár polgármestere a Fehérvár Televíziónak nyilatkozott, amely során a szociális intézményekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos fejleményekről, illetve döntésekről adott tájékoztatást.

Tekintettel arra, hogy a koronavírus elsősorban az idősebb korosztály számára jelent magas egészségügyi kockázatot, az önkormányzat folyamatosan figyelemmel kíséri a szociális intézményeket és szolgáltatásokat. Cser-Palkovics András polgármester több ezzel kapcsolatos fejleményről és döntésről adott tájékoztatást:

  • Az önkormányzat szeptember 14-től, hétfőtől visszaállítja az idősek számára a bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban, postai ügyintézésben történő segítségnyújtást. Az Alba Bástya szakembereinek bevonásával telefonos beszélgetésre, lelki segítségnyújtásra is lehetőség lesz.
  • A Hosszúsétatéri Idősek Otthonának mintegy 40 lakója és 8 dolgozója, valamint a Zsolt Utcai Gondozási Központ 6 ellátottja és 9 dolgozója is járványügyi megfigyelés alá került. A két épületben azonnal megkezdték a fertőtlenítő takarítást és ózonos fertőtlenítőgépekkel a levegő és a felület kezelését.
  • Az intézmény vezetőjének döntése értelmében a mai naptól határozatlan ideig szünetel a nappali ellátás a Maroshegyi Gondozási Központban. A járványügyi helyzetre tekintettel, az idősek egészségének védelme érdekében holnaptól ezt a döntést a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény többi gondozási központjára (Felsővárosi, Zsolt Utcai, Palotavárosi) is kiterjesztik.
  • Székesfehérváron is van olyan intézmény, ahol van koronavírus-fertőzött tanuló, illetve munkatárs. A Vörösmarty Színház mellett a Vasvári Pál Gimnázium, illetve a Székesfehérvári SZC Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium esetében van ilyen esetről az önkormányzatnak tudomása.

"Továbbra is nagyon magas az új fertőzöttek száma, ami azt jelenti, hogy városunkban is folyamatosan növekszik a koronavírus-járványban érintett személyek, illetve a kontaktszemélyek száma. Jó hír, hogy a legutóbbi vizsgálatkor a fehérvári szennyvízben a vírus örökítőanyagának koncentrációja alacsony értéket mutatott, így reméljük, hogy az előírások betartásával a tömeges megbetegedések megelőzhetőek."

A polgármester a legújabb fejleményekről és intézkedésekről a Fehérvár Televízióban beszélt részletesen:

Borítókép: Facebook/Dr. Cser-Palkovics András
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek