3 évnél régebbi cikk

Akár három évet is kaphat a fehérvári szatír, a férfi nem hagyhatja el a lakását
Akár három évet is kaphat a fehérvári szatír, a férfi nem hagyhatja el a lakását

Miután a napokban az egyik fehérvári iskolánál elfogott szeméremsértő férfiról kiderült, hogy visszaeső, az ügyészség indítványozta a letartóztatását, jelenleg házi őrizetben van.

Ahogy arról héten beszámoltunk: szatírt fogott a rendőrség. N. Istvánt az egyik fehérvári iskola udvara mellett látták, amint mutogatta magát a kisgyerekeknek. Az ügyészség szeméremsértés bűntette miatt indítványozta a férfi letartóztatását. Mint kiderült, visszaesőről van szó. Jelenleg az ügyészségnél tart az ügy.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon bűnügyi felügyeletét rendelte el a gyanúsítottnak, aki a rendelkezésre álló adatok szerint 2020. szeptember 15-én kora délután egy székesfehérvári általános iskola udvarának kerítésénél elővette nemi szervét és az iskola udvarán lévő, tizennegyedik életévüket be nem töltött gyermekek szeme láttára önkielégítést végzett -  tájékoztatott Székesfehérvári Törvényszék Sajtóosztálya.

A nyomozási bíró döntése alapján a gyanúsított nem hagyhatja el a lakását, mozgását a rendőrség nyomon követő technikai eszközzel is ellenőrzi, ezzel biztosított a bűnismétlés veszélyének kiküszöbölése.

A végzést a gyanúsított és védője tudomásul vette, az ügyészség a gyanúsított letartóztatása iránt fellebbezett, így végleges határozatot a Székesfehérvári Törvényszék hoz.

"A gyanúsított többször volt büntetve hasonló bűncselekmény miatt, különös és többszörös visszaeső, a bűnismétlés reális veszélye fennáll. A székesfehérvári járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított bűnügyi felügyeletét rendelte el, a mozgását nyomon követő technikai eszközzel való ellenőrzéssel- mondta Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség ügyésze. 

Az ügyészség tájékoztatása szerint a kiszabható büntetés mértéke akár három éves szabadságvesztés is lehet.

Borítókép: Körtvélyes Tivadar
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek