3 évnél régebbi cikk

Újra vízre szállnak a sárkányhajósok Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
fmc.hu
Újra vízre szállnak a sárkányhajósok Fehérváron

A vírushelyzet miatt ugyan kevesebb legénységgel, és különleges lebonyolítási rendben, de megrendezik a Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivált. Szombaton délután 15. alkalommal találkoznak a sárkányhajósok a Csónakázó-tónál.

Már készülődnek a Csónakázó-tónál, hogy szombat délutánra biztonságos körülmények között szállhassanak hajóba a versenyzők. Bár szabadtéri rendezvény lesz, a szervezők fokozottan figyelnek arra, hogy mindenki betartsa a szigorú szabályozást. Minden részletre kiterjedő protokollt dolgoztak ki, így reményeik szerint a járványhelyzetnek megfelelő biztonsággal zajlik majd a futam.

"Nem egy egész napos, hosszú versenysorozatot tartunk, mint amit szoktunk egész évben, hanem a délutáni időszakban egy óra és öt óra között lezajlik a verseny, oly módon, hogy például nincsenek ki-be szállások a hajóból, hanem egy legénység egymás után két futamot megy a vízen. Pontosan azért, hogy minél előbb megszülethessen az eredmény" - mondta Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke, majd hozzátette: emellett a csapatok elszeparáltan készülnek a rajtra, és a lázmérés, illetve a szokásos vírusvédelmi eljárások is jellemzik a holnapi programot.

Ez a rendezvény a sportteljesítmény mellett a résztvevők és a nézők számára fontos élményt nyújt, Fehérváron már hagyománya van, így idén is számítanak szurkolókra, illetve a sárkányhajózás iránt érdeklődőkre.

"A klasszikus egyenestávú és a hosszútávú verseny is megmarad, amikor körpályán versenyezne a hajók, tehát akik kilátogatnak  a versenyre, azoknak élményben lesz részük. Ráadásul jó levegőn vannak, és elszórtan tudnak elhelyezkedni, hiszen a tavat körbe lehet állni" - folytatta Járosi Péter.

A szervezők szeretettel várják az érdeklődőket a szabadba, ahol idén is fantasztikus élményben lehet részük.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek