7 hónapnál régebbi cikk

Éjszakai torna, futás, gyaloglás, nyitott tornatermi programok várják a mozogni vágyókat hétvégétől
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu/Bácskai Gergely
Éjszakai torna, futás, gyaloglás, nyitott tornatermi programok várják a mozogni vágyókat hétvégétől

Szombaton elindul Székesfehérváron is az Európai Sporthét.

Ha valaki szeretne sötétben, kellemes éjszakai időben, közösségben tornázni, akkor szombaton megteheti. Székesfehérvár idén is csatlakozik az Európai Sporthét programjaihoz. 21 órakor a Beactiv night rendezvénnyel is szeretnék a mozgást, az egészséges életmódot népszerűsíteni. 

"Székesfehérvár teljes mértékben támogatja - főleg a nyitott tornatermekkel, a sportpályákkal -, hogy bárki mozogjon és sportoljon. Én úgy gondolom, hogy lehetőségek vannak, élni kell vele, hiszen az egészség a legfontosabb az ember életében, és a családjának is az egészsége. A Túrózsáki úti szabadidőparkban szombaton kezdődik a sporthét rendezvénye, egy fiatal vállalkozó, egy sportegyesület mutatja meg magát itt" - mondta el Deák Lajosné a városrész önkormányzati képviselője.

Rusznák Renáta, az éjszakai edzés térnere felhívja a figyelmet, a tornára érdemes réteges öltözékben, megfelelő sportruházatban érkezni a sportolni vágyóknak. Innivalót és egy szivacsot, polifoamot is jó, ha visz magával az, aki vállalkozik az esti mozgásra. "21 órakor kezdődik a mindenki számára alkalmas torna. Egy kicsit már ugyan a sötétben, de ettől is izgalmas" - mondta el Rusznák Renáta.

Az Európai Sporthéten az Aktív Magyarországért államtitkárság, a Magyar Szabadidősport Szövetség, a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség és Székesfehérvár együttműködésének köszönhetően több mint 100 esemény közül választhatnak a városban, a vármegyében élők.

"A nyitott tornatermi programokat ajánljuk díjmentesen minden nap, emellett lesz teqball-bemutató, a Halesz parkban őszi futáspróba kedden, 17-től 19 óráig. A zárórendezvényünk szeptember 30-án lesz az Aranybullánál, az emlékműtől fogunk indulni a Bányatóig és a Bory várig"- mondta el Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal Szervezési Irodájának munkatársa. 

A programokról, időpontokról az önkormányzat és az Európai Sporthét honlapján lehet tájékozódni. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek