2 évnél régebbi cikk

Szép sikereket értek el a fehérvári triatlonosok az utóbbi hetekben (is)
·Egészségsport·Utolsó frissítés: undefined
Szép sikereket értek el a fehérvári triatlonosok az utóbbi hetekben (is)
·Egészségsport·Utolsó frissítés: undefined

"Egyéni teljesítmény - közös szenvedés" – így jellemezte a székesfehérvári Family Tree Triatlon SE vezetőedzője, Janota Zoltán azokat a versenyeket, melyeken az utóbbi hetekben részt vett csapata.

Igencsak eredményesen zárult pár nappal ezelőtt a Középtávú Triatlon Magyar Bajnokság a székesfehérvári Family Tree Triatlon SE tagjai számára. A Keszthelyen megrendezett versenyen Janota Zoltán hetedik lett, Szőke Marianna tizenharmadik, Kiss Gábor a hatvanegyedik, Varga Gábor pedig a hetvenedik.

Johnny futás közben Lengyeltótiban

Janota Zoltán FB-oldala

„A Keszthely Triathlon középtáv hatalmas kihívást rejt és nagy elszántságot, alázatot és kőkemény fizikai felkészülést igényel.” – mesélte Janota Zoltán a megmérettetésről – „A versenyen abszolút biztonsági futamra törekedtem. A sikeresen abszolvált 1900 méter úszás után jött az igazi lutri, az új bringapálya. Az eddiginél gyorsabb (szinte végig kiváló útminőségű) és kevésbé kizsigerelő vonalvezetésű pályán szépen összezsúfolódott a mezőny. Ebből aztán kisebb-nagyobb bolyok alakultak ki. Ennél viszont sokkal inkább lefoglalt az, hogy mindkét farizmom megadta magát 50 km-nél. Így bemelegítő tempóban, néha csillagokat látva a fájdalomtól (és ezzel súlyos perceket elpazarolva) tekertem le az utolsó 15 km-t. Amikor kimentem a 21 km futásra, arra gondoltam, hogy ez most aztán nagyon hosszú lesz, de aztán eszembe jutott, hogy a rajtszámom odaígértem már a Family Tree – TRIatlon MINI csapatos kis száguldó gengszterének... és hát ugye, akkor van értéke, ha célba is ér az ember. Így erőt gyűjtöttem, s egyre jobban magamra találtam.”

Johnny végül a hetedik helyen futott be a célba, ami igencsak szép eredmény!

Egy héttel korábban Lengyeltótiban, az Utánpótlás és Sprint Triatlon Ranglista Verseny és MIX váltó OB-n jártak a Family Tree Triatlon SE tagjai. A kétnapos triatlon erőpróbát a Balatoni Úszóiskola és Szabadidő Sport Egyesület és LTVSE szervezte meg, helyszínéül pedig - a tavalyihoz hasonlóan - a Kék-tó Üdülőfalu szolgált.

Utánpótlás és Sprint Triatlon Ranglista Verseny és MIX váltó OB-n jártak a Family Tree tagjai

Janota Zoltán FB-oldala

A gyönyörű helyszínen a szervezők sem a technikás és szeles bringapályán, sem a kifejezetten nehéz, dombos futópályán nem változtattak, így a különböző korcsoportok, közel 500 indulóját nem érte meglepetésként a kihívás. Janota Zoltán és Dévay László edzők növendékei itt is remek teljesítményt nyújtottak!

A Family Tree csapata idén nehezebb körülmények között tud készülni a versenyekre, hiszen uszodai lehetőségeik korlátozottak. A triatlon alapja pedig az úszás. Ennek ellenére a közel húsz fős (gyerek és felnőtt) versenyzők is vállalták a kihívást.

Bár fiataljaink eredménye nem tükrözte valós tudásukat, bátran és rutinosan vették az akadályokat, összetartottak és biztonsággal értek célba.” – értékelte a megmérettetést a vezetőedző – „Növésben vannak, változik a gondolkodásuk, az egész lényük. Kímélem őket, így a fejlődésük lassabb, de stabilabb és kiszámíthatóbb. Nem mellesleg az iskolai teljesítményük szintén fontossággal bír, így kell fenntartani a kényes egyensúlyt.”

A gyerekek bátran és rutinosan vették az akadályokat

Janota Zoltán FB-oldala

A fiatalok korcsoportos eredményei az alábbiak voltak:

Horváth Hanga 21., Kéri Kata 26, Fésű Blanka 23., Gál Boldizsár 44., Dömsödi Dóra 46., Fekete Csanád 50., Nagy Krisztián pedig az 52. helyen végzett. 

A felnőttek egyéni korcsoportos eredményei:

Varga Viktória 3., Gálné Fitos Éva 6., Janota Zoltán 4., Kéri László pedig a 8. lett.  

Másnap a négyfős mixváltó OB-n a Bognár Katalin - Janota Zoltán - Szőke Marianna - Német-Bucsi István alkotta csapat szenior kategóriában a 3. helyen végzett.

A Varga Viktória - Cser Csaba - Gálné Fitos Éva - Szvoren András összeállítású csapat pedig a 6. helyet szerezte meg. - Ezzel nagy elismerést és értékes pontokat szerezve a fehérvári klubnak.   

Csodásan teljesítettek a fehérvári triatlonisták az utóbbi hetekben

Janota Zoltán FB-oldala

Ugyanezen a napon egy másik színhelyen, az eXtremeMan 51.5 Fehérvár, olimpiai távú versenyén is érdekelt volt az egyesület. Itt az alábbi korcsoportos eredmények születtek: Király Róbert Belián 10., Bognár János 30., Kéri László pedig a 37. lett. A váltóversenyben a Hada Noémivel, Pavela Péterrel és Buda Zsomborral alkotott trió a 2. helyen végzett.

A Family Tree tagjai legközelebb június 26-án mérettetik meg magukat a Sprint Triatlon Országos Bajnokságon, Baján. Itt több száz triatlonos áll majd rajthoz, a Family Tree-t pedig – a rövidebb távokat kedvelő - Szőke Mariann, Gálné Fitos Éva, Varga Viktória, Bognár Katalin, Nagy Zsuzsanna és Cser Csaba fogja képviselni.

Borítókép: Janota Zoltán FB-oldala
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek