2 évnél régebbi cikk

EB-n járt a fehérvári ökölvívó, Tóth Adrián
·Egészségsport·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Turós Arnold FB-oldala
EB-n járt a fehérvári ökölvívó, Tóth Adrián
·Egészségsport·Utolsó frissítés: undefined

Tbilisziben, az Európa-bajnokságon képviselte Székesfehérvárt városunk ökölvívója, Tóth Adrián és válogatott edzője, Turós Arnold. A sikeres sportoló megosztott pontozással maradt alul fehérorosz ellenfelével szemben.

Grúziában rendezték meg az EUBC junior ökölvívó Európa-bajnokságot, melyre 115 ország 224 nő és 30 férfi versenyzője regisztrált. A viadalra benevezett: Örményország, Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Belgium, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Grúzia, Németország, Görögország, Magyarország, Izrael, Olaszország, Koszovó, Lettország, Litvánia, Moldova, Montenegró, Lengyelország, Románia, Oroszország, Szerbia, Szlovákia, Spanyolország, Törökország és Ukrajna.

Egymásnak szurkolt a magyar, a román és a lengyel csapat

Turós Arnold FB-oldala

A 15-16 éves sportolók 12 napot töltöttek Tbiliszi-ben. A lányok 13 kategóriában vehettek részt a versenyen (46 kg-tól a nehézsúlyig, ami 80 kg). A fiúk pedig 13 különböző osztályban is küzdhettek, melyek megegyeznek a lányokéval.

Az EB-n részt vett a székesfehérvári Tóth Adrián is, aki az Utánpótlás Magyar Kupán elért győzelmével váltotta meg jegyét Grúziába. A fiatalember keményen készült a válogatott edzőtáborában a versenyre, ahol 75 kg-ban indult és sajnos az első meccsén kikapott.

Tóth Adrián és Turós Arnold - készülve az EB-re

Turós Arnold FB-oldala

Mindig is megvolt a sporthoz és a sportemberséghez való hozzáállása, ám az igazi áttörés reccsenését csak most hallottam meg nála.” – árulta el edzője, Turós Arnold – „Adrián nagyon jól küzdött, meg is nyerhette volna a mérkőzést, hiszen megosztott pontozással, rendkívül szűken kapott ki a fehérorosz versenyzőtől. Azért nem tudott győzni, mert nagyon kényelmesen bokszolt. Ha csak egy vagy két támadást indít, máris övé a győzelem. Ennek a felelőssége rám is hárul, mert mindig úgy kesztyűztettem, hogy minél nagyobb biztonságban legyen. Volt, hogy még a magyar bajnoki címet is elengedtem azért, hogy élvezhető és veszélytelen meccset vigyen véghez. Eddig arra figyeltünk, hogy élvezetes mérkőzései legyenek. Mostantól fogva viszont az eredményességre is koncentrálnunk kell, mivel nagyon jó előképzettséget kapott, piszok ügyes és az alapok megszilárdultak.”

  Remek küzdelmeket láthattak a nézők Grúziában

Turós Arnold FB-oldala

A válogatott edző elmesélte, hogy tanítványa korábban sose került kemény csatába, nem látszott se az arcán, se a kezein, hogy bokszoló. Most viszont átesett a tűzkeresztségen: még az orra is eltörött, mert az ellenfele a harmadik menetben lefejelte. Úgyhogy innentől fogva nem a biztonságot helyezik majd előtérbe, hanem jönniük kell az igazán kemény meccseknek! (Főként, mivel jövőre már „ifi” kategóriába kerül.)

Mindenképpen meg kell említenem az EB kapcsán Oláh Leventét, aki ugyan nem a fehérvári csapat tagja, ám kiskora óta ismerem és az a megtiszteltetés ért, hogy az edzők közül engem választott a bemelegítésekhez.” – mondta Arnold – „Levi öt év után szerzett junior Európa-bajnoki címet Magyarországnak. Olyan nagy különbséggel győzte le a többieket, hogy azt szavakba se lehet önteni. Rettenetesen erős és érett fiú. 60 mérkőzésből 52-t kiütéssel nyert meg. Rajta kívül kiemelkedő teljesítményt nyújtott Gémes Levente, aki bronzérmet szerzett, ahogyan Kovács Nikolett is. Ezúton gratulálok mindenkinek!”

Oláh Levente Turòs Arnoldot kérte fel a bemelegìtéshez

Turós Arnold FB-oldala

Ezt követően kifejtette, hogy a Fehérvár Küzdősport SE-nél nincsen „nyári szünet”, az edzések folyamatosan zajlanak, a tanítványok egyénileg veszik ki a „szabadságukat”. Arnold már most készül Nagy Evelinnel az ifi Magyar Bajnokságra, amire szeptemberben kerül sor, s melyen nagy esély van arra, hogy a fehérvári lány ismét legyőzi egykori nagy riválisát, Varga Beátát, ahogyan legutóbb is tette a Bornemissza Gergely Emlékversenyen.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek