3 évnél régebbi cikk

Annyi a koronavírusos játékos az Albánál és a ZTE-nél, hogy elmarad a két csapat keddi meccse
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Alba Fehérvár
Annyi a koronavírusos játékos az Albánál és a ZTE-nél, hogy elmarad a két csapat keddi meccse

A Zalakerámia ZTE KK hat kosarasa is pozitív koronavírustesztet produkált, ezért elmarad a keddre kiírt, Alba Fehérvár elleni mérkőzés a férfi NB I-ben. Fehérváron öt játékos kapta el a vírust.

A ZTE honlapjának tájékoztatása szerint a klubnál szombaton a szövetség előírása szerint elvégezték a PCR-tesztet a játékosokon és a stábtagokon. Vasárnap megkapták az eredményt, amely hat játékosnál pozitív eredményt hozott. Az egyesület a hatósági protokoll szerint járt el a pozitív teszttel rendelkező játékosokkal és a velük közvetlen kontaktusba került személyekkel, írja az MTI.

Mivel a zalaiaknak nem maradt elegendő játékosunk az Alba Fehérvár elleni összecsapás lejátszásához, így azt nem rendezik meg. A szövetség szabályzata alapján egy mérkőzés akkor halasztható el, ha az előzetesen megadott 12 játékos közül nem marad legalább nyolc fő, aki a találkozón szerepeltethető.

A járvány a székesfehérvári csapatnál is komoly gondokat okoz. Az együttesnél jelenleg öt játékos van pozitív eset miatt hatósági karanténban, és Forray Gábor vezetőedző csak hét kosarassal tud edzeni.

A tréner az M4 Sport Sportreggeli műsorában nem tudta megmondani, hogy mikor játszhatnak újra meccseket, így azt sem, hogy a szombatra kiírt, Kecskemét elleni bajnokit meg lehet-e majd tartani. A szakember arra hívta fel a figyelmet, hogy legalább egy kosarasnak vissza kell térnie ehhez, ám a negatív teszteredmény mellett még további vizsgálatokra, orvosi engedélyre lesz szükség.

A zalaegerszegi esetek a Falco KC Szombathely csapatát is érintik, mivel a két gárda csütörtökön edzőmeccset játszott egymással. A szombathelyi klub honlapján hétfőn délelőtt azt közölte, hogy a gárda tagjai egészségesek és tünetmentesek, ám mivel első számú kontaktnak számítanak, az együttes minden tagja tíz napra házi karanténba vonult, "amely már - a járványügyi előírásoknak megfelelően - csütörtökön, a mérkőzés után elkezdődött".

A karantén azt is jelenti, hogy a Falco szerdai, Paks elleni mérkőzését elhalasztják.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek