3 évnél régebbi cikk

Elhunyt László István, Fehérvár egyik legismertebb villamossági vállalkozója
Elhunyt László István, Fehérvár egyik legismertebb villamossági vállalkozója

Hosszan tartó súlyos betegség után, életének 66 évében elhunyt László István. A kiváló villamossági szakember 1983-ban alapította meg a Lászlóvill Kft.-t, amely máig Székesfehérvár gazdasági életének nagy értéke.

A megbecsült szakember sokat tett azért, hogy a város vállalkozásai hosszú évtizedek óta szolgálják a helyi gazdaságot és rengeteg embernek adnak és adtak munkát, családoknak megélhetést.

László István a VOSZ Fejér Megyei elnökeként segítette a megye vállalkozásait, és zászlóvivője volt annak a kialakult vállalkozói kultúrának, amely a magyar gazdaság élvonalába emelte a megyét.

Bábáskodott a Pro Civitate díj megszületésénél, amit ő maga is kiérdemelt, illetve elnöke volt a Fejér megyei Príma-díj kuratóriumának. A Pro Civitate díj átadásánál így fogalmazott: „Kellemes meglepetést okozott a levél, melyben meghívtak az ünnepségre. Negyvenöt éve szolgálom a várost, negyvennégy éve tanítok, harmincöt éve él a vállalkozásom, régóta segítem a várost. Mivel pedagógus vagyok, eredendően szeretem az embereket megváltoztatni. Ha esetleg nem sikerül, el kell fogadni, és abban segíteni, hogy tegyék a dolgukat. Ez az elismerés talán azt is jelzi, hogy az emberek is elfogadnak engem.”

Emlékét megőrizzük.

 

Borítókép: Molnár Artúr
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek