Partly cloudy2 °C
2020. december 1. kedd Elza
Menü
Házhozszállítás

Gyalogost gázolt, majd bérelt kocsival menekült - bűnügyi felügyelet alatt a visszaeső elkövető

A 35 éves férfi két gyalogost is elgázolt a zebrán Dunaújvárosban, majd elmenekült a helyszínről.

A Székesfehérvári Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és más bűncselekmény miatt bűnügyi felügyeletet rendelt el azzal a 35 éves férfival szemben, aki gyalogosokat gázolt el a zebrán Dunaújvárosban.

A megalapozott gyanú szerint a férfi autójával 2020. október 14-én reggel Dunaújvárosban a Vasmű úton közlekedett, amikor egy zebránál nem adott elsőbbséget két gyalogosnak, és elütötte őket.

A gyalogosok a kocsinak csapódtak, majd az úttestre estek, közülük a férfi nyolc napon belüli, míg a nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. A gázoló megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

A balesetet követően a férfi elrejtette autóját azért, hogy a felelősség alól kibújjon, majd a könnyebb menekülés érdekében kocsit bérelt.

Mivel az elkövető büntetett előéletű, és vele szemben több büntetőeljárás is folyamatban van, így esetében fennáll a bűnismétlés veszélye, illetve feltehető, hogy az eljárás alól magát kivonná, illetőleg a bizonyítást megnehezítené vagy megakadályozná.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítvány alapján elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét technikai nyomkövető eszköz alkalmazásával. A végzés véglegessé vált.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Az interneten tekinthető meg a Betlehemi Szép Csillag kiállítás
  Az interneten tekinthető meg a Betlehemi Szép Csillag kiállítás
 • HÍRADÓ 1-kor 2020. november 30.
  HÍRADÓ 1-kor 2020. november 30.
 • Folytatódik a tömeges tesztelés
  Folytatódik a tömeges tesztelés
 • Fontos elkerülni a csoportosulásokat
  Fontos elkerülni a csoportosulásokat