3 évnél régebbi cikk

Forgalomkorlátozások lesznek október 31-én a MOL Fehérvár FC - Ferencvárosi TC labdarúgó-mérkőzés miatt
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Forgalomkorlátozások lesznek október 31-én a MOL Fehérvár FC - Ferencvárosi TC labdarúgó-mérkőzés miatt

A mérkőzés október 31-én 19.30-kor kezdődik a MOL Aréna Sóstón, de az útlezárásokra már korábban számítani kell.

A labdarúgó-mérkőzéssel összefüggő rendőri feladatok végrehajtására, a temetők környékén a parkolási lehetőség biztosítása, valamint a forgalom folyamatosságának fenntartása, a baleseti veszélyhelyzetek megelőzése érdekében a rendőrség útlezárásokat és forgalomtereléseket vezet be.

Ezek az intézkedések a Szárcsa és Temető utcát, valamint a Sárkeresztúri, a Széchenyi és a Csíkvári utat, illetve a Homoksort érintik majd október 31-én, szombaton 18.00 órától az alábbiak szerint:

A Szárcsa utca Széchenyi út és Sárkeresztúri út közötti szakaszt lezárják, oda csak a vendégszurkolók, az ott lakók, valamit a temetőbe érkezők hajthatnak be. Az útszakasz a Széchenyi út felől időközönként lezárják, ilyenkor csak a Sárkeresztúri út felől, a MOL benzinkútnál kialakított ideiglenes körforgalmon keresztül léphetnek be az arra jogosultak.

A Homoksor Hosszúsétatér és Vásártéri út közötti szakaszát a Hosszúsétatér irányából egyirányúsítják.

A Csíkvári úton ideiglenes forgalmirend-változásra, több helyen rendőri forgalomirányításra kell számítaniuk az arra közlekedőknek.

A szurkolók vonulásának függvényében ideiglenesen egyéb zárások is lehetnek.

Székesfehérvár Önkormányzata október 31-ére és november 1-jére ingyenessé tette a helyi közösségi közlekedést, így mind a mérkőzésre, mind a sírkertekbe érkezőktől azt kérik, hogy aki teheti, autóbusszal közelítse meg a helyszínt. Ehhez a 11-es, illetve a 12-es járatokat is igénybe tudják venni.

A MOL Fehérvár FC a szurkolók számára ingyenes autóbuszokat is indít majd.

18.20 órakor:

  • Köfém ltp. - Zombori út - Budai út (Titeli) - Budai út, Fiskális út - Kisteleki út - Király sor, Géza út - Széna Tér- Fehérvár Áruház - Várkörút - Tóvárosi lakónegyed - MOL Aréna Sóstó
  • Sajó utca - Sajó utca 102. - Rába utca és Bébic utca kereszteződés - Rába utca és Pityer utca kereszteződés - Száva utca - SZKG - Hosszútemető - Gellért utca - Piactér - MOL Aréna Sóstó

18:25, 18:30, 18:55 és 19.00 órakor:

  • Piac tér (Palotai úton a legelső – a Vörösmarty térhez legközelebbi buszmegálló) - Széchenyi út, Universal KFT - MOL Aréna Sóstó

További járatok:

  • a 10-es járat: 18.27-kor indul az autóbuszállomásról és 18.35-kor érkezik a Balatoni út - Csíkvári út sarkára
  • a 11-es járat 18.53-kor indul az autóbuszállomásról és 19.00 órakor érkezik a MOL Aréna Sóstó elé
  • a 12-es járat 18.37-kor indul az autóbuszállomásról és 18.41-kor érkezik a Széchenyi úti vasúti felüljáró előtti megállóba, ahonnan a játszótéren keresztül, a Hosszúsétatéri aluljáró felé közelíthető meg a MOL Aréna Sóstó

A gépkocsival érkezők az alábbi helyeken és módon parkolhatnak:

  • A Sóstói katolikus temetőbe érkezőket kérik, hogy a Temető utcában, valamint a stadionhoz tartozó vendégparkolóban, azaz a Szárcsa étterem mögött, a temető felé eső parkolóhelyeken álljanak meg (ahol korlátozott számban vannak parkolóhelyek).
  • A református és evangélikus temetőhöz a Homoksoron és a temetők között, a stadion főépületével szemben levő parkoló kijelölt helyein javasolják a parkolást.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek