3 évnél régebbi cikk

Orbán Viktor: bezárnak a szórakozóhelyek, kijárási korlátozás éjfél és reggel öt óra között, ingyenes lesz a parkolás
Orbán Viktor: bezárnak a szórakozóhelyek, kijárási korlátozás éjfél és reggel öt óra között, ingyenes lesz a parkolás

November 3-án, kedden éjféltől ismét bevezetik a rendkívüli jogrendet, a szórakozóhelyeket bezárják, éjfél és reggel 5 óra között kijárási korlátozást léptetnek életbe, ingyenes lesz a parkolás - jelentette be kedden este Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke Facebook-oldalán jelentette be a koronavírus-járvány második hullámát érintő legújabb intézkedéseket:

  • November 3-án kedden éjféltől ismét bevezetik a rendkívüli jogrendet, és arra kérik az országgyűlést, hogy ezt a rendkívüli helyzetet kilencven nappal hosszabbítsa meg.
  • Rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban, színházakban csak minden harmadik széken lehet ülni, a maszk használata kivétel nélkül kötelező. A hatóságok minden rendezvényt ellenőrizni fognak, ha kell pénzbírságot szabnak ki, ahol nem tartják be a szabályokat, azt a helyet azonnal be fogják zárni.
  • A szórakozóhelyeket bezárják, éjfél és reggel 5 óra között kijárási korlátozást léptetnek életbe, ami azt jelenti, hogy éjfélig mindenkinek haza kell érnie.
  • A tömegközlekedési eszközök a reggeli és déli csúcsforgalomban járatsűrítést rendeltek el. 
  • Újra ingyenessé tették a parkolást.
  • Az orvosok bérét megemelik.

Orbán Viktor hozzátette: "A vakcina látótávolságon belül van, addig kell kitartani, amíg a vakcina meg nem érkezik."

Borítókép: Facebook/Orbán Viktor
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek