3 évnél régebbi cikk

Ingyenes parkolás, kijárási korlátozás éjjel és csúcsidőben sűrűbben járó buszok - így változott az élet november 4-től Fehérváron
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Ingyenes parkolás, kijárási korlátozás éjjel és csúcsidőben sűrűbben járó buszok - így változott az élet november 4-től Fehérváron
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Orbán Viktor november 3-i bejelentéssével összhangban, éjfél előtt néhány perccel jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy mától az egész ország területére veszélyhelyzetet hirdettek ki és emiatt további védelmi intézkedésekre van szükség.

Mától éjfél és reggel 5 óra között mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni, kivéve ha munkába megy vagy jön, a munkahelyén dolgozik, vagy azonnali orvosi ellátásra van szüksége.

A kijárási korlátozásról legkésőbb november 30-án dönt a kormány.

Nem lehet többek között zenés-táncos szórakozóhelyre menni, vagy ilyen jellegű eseményt szervezni. A mozikban, színházakban, sportrendezvényeken és koncerteken a nézők csak minden harmadik széken és nem közvetlen egymás mögött ülhetnek, hogy biztosan meglegyen közöttük a másfél méter. A távolságtartásra például a színházi vagy a mozi büfékben is figyelni kell.

Amennyiben a kulturális intézmény ezt nem tartja be, akkor akár egymillió forintos bírságra vagy rosszabb esetben bezárásra is számíthat.

Budapesten és a megyei jogú városokban, köztük Székesfehérváron is, a reggeli (7 és 9 óra) és a délutáni (15-19) csúcsidőszakban sűríteni kell a helyi tömegközlekedési járatokat. Az ezt tartalmazó tervet november 5-ig át kell adni a területileg illetékes kormányhivatalnak. Ha ezt elmulasztja az adott város, szintén bírságra számíthat.

November 4-től ingyenes lesz a parkolás a közterületen, beleértve Fehérváron is. A közlönyben szerepel ezeken kívül, hogy a maszkviselés szabályai továbbra is érvényben vannak.

Borítókép: Kiss László
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek