3 évnél régebbi cikk

Éjféltől kötelező a maszkviselés közterületeken is
Éjféltől kötelező a maszkviselés közterületeken is

Orbán Viktor szerint december, január környékén érkezhet az első adag vakcina az országba. A tömeges oltások tavasszal kezdődhetnek el. A miniszterelnök bejelentette, hogy éjféltől kötelező lesz maszkot hordani a közterületeken is.

“Ágy van, gép van, csak a szakemberek száma véges" - mondta Orbán Viktor az M1-nek adott interjúban. A miniszterelnök szerint éppen ezért jelenleg ötven százalék esélye van annak, hogy a kórházakban el tudják látni a betegeket, "ha így mennek tovább a dolgok."

“Van egy határ, amit figyelembe kell vennünk, és az orvosok azt jelezték, lesz egy határ, ami felett ennyi beteget nem tudnak felelősségteljesen ellátni. (...) Lehet, hogy kibírnák, de ha nem, akkor nagy baj lenne. Most éppen medikusokat és orvostanhallgatók is szolgálatba állítunk, kevesebb az ember, mint amennyi a betegekhez optimálisan szükséges" - tette hozzá a miniszterelnök.

Egy új intézkedést is bejelentett, melynek értelmében

éjféltől kötelező lesz maszkot hordani a közterületeken is.

Ismét szóba hozta a koronavírus elleni védőoltást. Úgy fogalmazott: 

December végén részleges megkönnyebbülésünk lesz, áprilisban pedig felszabadulásunk."

A miniszterelnök szerint az év végén egy kisebb adag oltóanyag már érkezhet az országba, amiből az egészségügyi dolgozók, a rendfenntartók és talán a súlyos betegek is kaphatnak. A tömeges oltások áprilisban kezdődhetnek el Magyarországon.

Borítókép: fmc.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek