3 évnél régebbi cikk

Elstartolt az eDigiStars projekt!
Fehérvár Médiacentrum fotója
stock.adobe.com
Elstartolt az eDigiStars projekt!

Az eDigiStars - Idősek digitális vállalkozói készségeinek fejlesztése egy innovatív képzési rendszeren keresztül - projekt partnerei – köztük a KDRIÜ Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség - és 8 Duna-menti ország számos érdekeltje gyűlt össze a projektet indító online kommunikációs rendezvényen.

Az eDigiStars projekt kiinduló pontja az, hogy a legtöbb Duna-menti országban jelentős igény mutatkozik a munkadók részéről a digitális szaktudással bírókra, s az olyan egyszerűbb munkakörök betöltése is nehézkes, mint az informatikai rendszerüzemeltető, 3D nyomtató szakember, digitális kampány menedzser vagy a digitális grafikus tervező.

A betöltetlen állások azonban rontják a régió versenyképességét más európai régiókhoz képest, ezen kívül problémát jelent az 51 év feletti, még aktív korú lakosság számára a munkaerőpiaci elhelyezkedése is.

A projekt azt szeretné bebizonyítani, hogy e két fenti kihívás összekapcsolható és egyszerre megoldható, valamint, hogy az 51 év feletti aktív korcsoport tagjai átképezhetőek digitális munkavállalókká vagy vállalkozókká.

Az eDigiStars célja egy olyan innovatív képzési rendszer kifejlesztése, tesztelése és fenntartása, amely egyedülálló módon közelíti meg a célcsoport képzését. A rendszer 3 modulból épül fel:

a POWERYOU modul célja felhívni a célcsoport figyelmét a digitális (ön)foglalkoztatásban rejlő lehetőségekre;
a CAMPUS kézikönyv ajánlásokat fogalmaz meg ahhoz, hogy a meglévő oktatási kurzusok az idősek igényeihez legyenek igazítva, és a LABEL hivatalosan elismert tanúsítványi rendszert tervez kidolgozni, amely egyértelmű bizonyítékul szolgál majd az idősek digitális kompetenciáira.

A nyitó rendezvényen a partnerség kommunikációs menedzsere bemutatta az eDigiStars projektet és az eDigiStars innovatív rendszert az érdeklődőknek, valamint bemutatta a partnerség tagjait is. A projekt vezetőpartnere, a székesfehérvári Innoskart Vállalkozásfejlesztési Nonprofit Kft. részt vett a projekthez kapcsolódó kérdésekről szóló vitafórumon.

A Duna Transznacionális Program 2014–2020 által támogatott és uniós forrásokból (ERFA, IPA, ENI) társfinanszírozott projektben összesen 19 partner vesz részt Duna-menti országokból, ahol képviselteti magát Magyarország, Ausztria, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Csehország, Románia, Szlovénia és Ukrajna.

Amennyiben további kérdésed lenne, keresd a projekt egyik magyarországi partnerének - a KDRIÜ Nonprofit Kft. - kapcsolattartóját az alábbi elérhetőségen vagy látogassa meg honlapunkat:
csaba.bende@kdriu.hu
http://www.kdriu.hu/e-digistars/

A Stream of cooperation
www.interreg-danube.eu/edigistars
A projekt a Duna Transznacionális Programból az Európai Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg. Magyar partner részvétele a projektben a Magya Állam társfinanszírozásával valósul(t) meg.
Project co-funded by European Union funds (ERDF, IPA, ENI).

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek