1 évnél régebbi cikk

Hamarosan elérhető a körforgásos turizmust segítő online interaktív HUB a RE-CONNECT projektben
Fehérvár Médiacentrum fotója
Unsplash/Sven Fischer
Hamarosan elérhető a körforgásos turizmust segítő online interaktív HUB a RE-CONNECT projektben

A RE-CONNECT Erasmus+ projekt célja, hogy a kevésbé frekventált turisztikai desztinációk turisztikai szakembereinek kompetenciáit zöldebb és digitálisabb megközelítéssel fejlessze a fenntartható, körkörös turizmus elméletével összhangban. A projekt célja továbbá, hogy a zöld és digitális megoldások elterjedjenek, versenyképesebbé váljon a turisztikai szektor ezekben a desztinációkban, valamint a vidéki területek gazdasági potenciálja javuljon.

A RE-CONNECT projekten az elmúlt évben végzett intenzív munka eredményeként elkészültek az úgynevezett online interaktív HUB legfontosabb elemei, melyek jelenleg tesztelés alatt állnak. A hivatalos megnyitás előtt minden projektpartner a lehető legjobban használhatóvá és felhasználóbaráttá szeretné tenni ezt a platformot.

Az online platform a helyi turisztikában dolgozók számára került kifejlesztésre, hogy egy közös hálózatban megoszthassák tapasztalataikat, kihívásaikat és legjobb munkagyakorlataikat.

A HUB az alábbi funkciókkal segíti majd a közös munkát:

  • ÖTLETMEGOSZTÁS - Egy hely, ahol szakértőkkel együtt dolgozhat és értékelheti ötleteit különböző témakörökben (digitalizáció, hulladékkezelés, építőipar, energia, szolgáltatásból származó víz és vonzerőfejlesztés).
  • INTERAKTÍV KÖRFORGÁSOS TURIZMUS FÓRUM - A körforgásos értékteremtéssel, értékmegragadással és értékelosztással kapcsolatos véleménycsere eszköze a tagok között (folyamatos online ötletbörze).
  • FENNTARTHATÓ TURISZTIKAI ÖTLETEK ONLINE KIÉRTÉKELÉSE - A fenntartható turisztikai ötletek értékelése egy online eszköz segítségével, és az eredmények megvitatásának lehetősége.
  • ONLINE INTERAKTÍV CSAPATMUNKA - Egy eszköz, amellyel létrehozhat egy privát csoportot a csapata számára, és elkezdhet együtt dolgozni a projektjén az online projektmenedzsment eszközünkkel.
  • KÖZÖSSÉGÉPÍTÉS - Egy eszköz, amellyel követhet, barátkozhat és kommunikálhat más tagokkal, használhatja a nyilvános hírfolyamot gondolatainak megosztására, küldhet privát üzeneteket a tagoknak vagy kommentálhatja a bejegyzéseket.
  • TUDÁSBANK ÉS JÓGYAKORLAT GYŰJTEMÉNY - Egy eszköz, amellyel böngészhet, új készségeket tanulhat és inspirálódhat az összegyűjtött témakörökben.
  • KÉPZÉSI ANYAGOK A KÖRFORGÁSOS TURIZMUSRÓL - Egy eszköz, amellyel ingyenesen elvégezhető egy 10 modulból álló, a körforgásos turizmusra összpontosító online képzés.
  • KÖZÖS ÉRTÉKALKOTÁSI ÚTMUTATÓ - Egy eszköz, amely segítségével lépésről lépésre megismerheti a körforgásos turisztikai projektek, termékek vagy szolgáltatások közös értékalkotás módszertanán keresztül történő felépítését, megalkotását.

A platform hivatalos elindításához szükséges alappillérek elkészültek. Az elkövetkező hetekben a projektpartnerek aktívan dolgoznak még a platformon a szélesebb nyilvánosság számára kínált tartalmakon. Már csak néhány részletnek kell a helyére kerülnie, hogy a felhasználói élmény a lehető legjobb legyen, és a platform a lehető legnagyobb mértékben segítse Önt a munkájában.

A partnerség hamarosan újabb hírekkel jelentkezik és elérhetővé teszi Önök számára az online interaktív HUB-ot.

A projekttel kapcsolatban további információk és hírek elérhetők a projekt Facebook oldalán, valamint a KDRIÜ honlapján és Facebook-oldalán.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek