2 évnél régebbi cikk

InnoSchool - Továbbfejlesztett digitális oktatási játékot teszteltek a székesfehérvári középiskolások
·Oktatásinnováció·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
KDRIÜ
InnoSchool - Továbbfejlesztett digitális oktatási játékot teszteltek a székesfehérvári középiskolások
·Oktatásinnováció·Utolsó frissítés: undefined

A játékot tavaly ősszel hazánkban több mint 150 diák tesztelte tanórai keretek között.

A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség (KDRIÜ) 2018 óta dolgozik 9 közép-európai ország képviselőivel az InnoSchool nemzetközi projekten, mely a közép-európai országokban, köztünk hazánkban is a vállalkozói szellem erősítésére és a vállalkozóvá válás elősegítésére irányul a középfokú iskolai tanulmányaikat végző fiatalok körében.

A projekt célja egy olyan tananyag kidolgozása volt, amely a középiskolás diákok vállalkozói ismereteinek bővítését célozza egy új, élményalapú oktatási szemlélet és digitális tananyag segítségével. A központi elem egy digitális, böngészőből indítható játék, a Serious Game. A játék során a tanulók saját virtuális vállalkozásukat hozhatják létre az alapötlettől az üzleti terv kidolgozásáig.

A játékot tavaly ősszel hazánkban több mint 150 diák tesztelte tanórai keretek között, hiszen a szórakoztató tananyagot tanári vezetéssel tanórai vagy szakköri keretek között is végig lehet játszani. Ehhez további segédanyagot és tanári kézikönyvet is kaptak az oktatók.

Az év elején elkészült játék továbbfejlesztett változata. Javításra került a magyar fordítás, számos fejlesztésen esett át az admin környezet, valamint új, játékélményt javító fejlesztéseket kapott a játék kinézete is.

Januárban az ügynökség munkatársai a székesfehérvári Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola, a Bugát Pál Szakgimnázium és Szakközépiskola, valamint a Széchenyi István Műszaki Technikum 1-1 oktatójával és 2-2 diákjával tesztelték az új funkciókat.

A projekt a végéhez közeledik, a nemzetközi online zárókonferenciára 2022. február 10-én kerül sor.

A projektről bővebben itt olvashat: 
http://www.kdriu.hu/innoschool/
http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/innoschool

Project co-funded by European Union funds (ERDF, IPA, ENI)
A projekt A Duna Transznacionális Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósult meg.

Innoschool

KDRIÜ

KDRIÜ 2021 logo

KDRIÜ

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek