1 évnél régebbi cikk

Tesztelés alatt az eDigiStars projekt
Fehérvár Médiacentrum fotója
KDRIÜ
Tesztelés alatt az eDigiStars projekt

Az eDigiStars projekt, mely az 50 év feletti generáció digitális készségeinek fejlesztését tűzte ki célul eljutott abba a fázisba, amikor a projekt első felében kifejlesztett módszertanok tesztelésre kerülhetnek.

Három kézikönyv került elkészítésre a nemzetközi partnerség által:

A POWERYOU kézikönyv, mely a munkaügyi központok, esetleges egyéb foglalkoztatási szervezetek, valamint az időseket célzó civil szervezetek munkatársai számára készült. A kézikönyvben található módszertan segítséget nyújt, hogy a fent említett szervezetek hogyan érjék el az idősebbeket, hogyan változtassanak a gondolkodásmódjukon, hogyan segítsék őket abban, hogy tanulhassanak, és digitális karriert építhessenek. A kézikönyv tesztelése kapcsán 9 szervezetet sikerült bevonni és ezen szervezetek munkatársai egy egynapos képzésen vehettek részt 2021. november 9-én.

A LABEL kézikönyv az iparral intenzíven együttműködő vagy azt képviselő szereplőket célozza meg, pl. kereskedelmi kamarákat, ipari szövetségeket és más vállalkozásokat támogató intézményeket. Az eszköz segítségével két dolog valósul meg. Először is, széles körben elismert tanúsítvány kerül kidolgozása az eDigiStars résztvevői számára. Másodszor, az 50+ (újra)képzett célcsoport mint a digitalizált munkakörnyezet értékes munkavállalói iránti bizalom növekszik. A kézikönyv tesztelése kapcsán az Innoskart Vállalkozásfejlesztési Nonprofit Kft., valamint a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. cégvezetőkkel és humánerőforrás menedzserekkel készített interjúkat és gyűjtött visszajelzéseket a képzéssel szemben támasztott követelmények kapcsán.

A CAMPUS kézikönyv oktatási szolgáltatók részére nyújt információt, hogy hogyan lehet egy már akár meglévő képzést is az idősebb generáció részére átalakítani. A kézikönyv tesztelése során egy digitális kompetenciákat fejlesztő képzés került a célcsoport igényei szerint átalakításra, figyelembe véve a LABEL kézikönyv tesztelése során szerzett tapasztalatokat. Az átalakított képzés meghirdetésre került és a tesztelése jelenleg is zajlik. Összesen 43 fő 50 év feletti érdeklődő jelentkezett a képzésre. Közülük 24 fő teljesítette sikeresen a belépő tesztet és kezdhette meg az ingyenes tanfolyamot. Ők jelenleg egy 40 órás képzésen vesznek részt, mely 2022. áprilisiban indult és május végén fog befejeződni.

A projekt a Duna Transznacionális Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

Project co-funded by European Union funds (ERDF, IPA, ENI)

eDigiStars

KDRIÜ

innoskart logo

KDRIÜ

KDRIÜ

KDRIÜ

Innoschool

KDRIÜ

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek