1 évnél régebbi cikk

Móri chardonnay lett a 2022-es férfi kézilabda EB hivatalos bora
·Sportbor·Utolsó frissítés: undefined
Móri chardonnay lett a 2022-es férfi kézilabda EB hivatalos bora
·Sportbor·Utolsó frissítés: undefined

Egy móri chardonnay-t választottak a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság hivatalos borának. A különleges nedű Miklós Csabi pincéjéből kerül a nagyközönség elé: nemcsak reprezentatív ajándékként szolgál majd az EB szervezésekor, hanem hamarosan forgalomba is hozzák.

Chardonnay, ezerjó, királyleányka, zöldveltelini, tramini, pinot blanc, rizlingszilváni és rajnai rizling várja Miklós Csabi pincéiben, hogy borrá érjen. Olyan dűlők szülöttei, mint Csókakőn a Látó-hegy, Móron a Cserhát, a Csóka, a Vénhegy vagy éppen a Kőhalmi dűlő.

 „Egy igazi álomszüreten vagyunk túl.” – árulta el Csabi – „Nagyon jó időnk volt, s gyönyörű termést szüreteltünk. Minden fürt úgy nézett ki, mint egy igazi gyöngysor. A mi dolgunk már csak annyi, hogy ne rontsuk el azt, amit a Teremtő adott, s, hogy még finomabbá faragjuk a pincében.”

A csodás ízben pedig eddig sem volt hiány náluk: nemhiába választották meg a családi pincészet 2020-as évjáratú chardonnay-jét a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság hivatalos borának! E „címért” öt pincészet versengett egymással: Csabiék mellett egy tokaji, egy badacsonyi, egy szekszárdi és egy egri.

Mint megtudtuk: A 2022-es férfi kézilabda EB szervezői összetett élményekben gondolkoznak közösségépítéssel, különböző programokkal már a tornát megelőző időszak tekintetében is. Ezt fogalja össze a Watch Games. See More. kampány.  Elemei: Feel More. Taste More. Chill More. Spot More. Do More.

A Taste more. program célja, hogy bemutassa a hazai gasztronómia színes választékát. A célcsoport az EB hazai és nemzetközi közönsége. A kampány fontos eleme a magyar borkultúra megismertetése. – Ebben leltek lelkes és együttműködő partnerre Miklós Csaba személyében, aki közel tíz évvel ezelőtt került először közeli kapcsolatba a Magyar Kézilabda Szövetséggel.

Mint elmondta: több ízben is szervezett csapatépítő tréningeket a sportolóknak. Ezen alkalmak során a kézilabdások nagyon megszerették a móri borvidéket. Kimentek a dűlőkre, megkóstolták a helyi ízeket, s e programok alatt igen szoros együttműködés alakult ki közöttük. Tavaly karácsonykor bort kaptak tőlük ajándékba, aminek olyan nagy sikere lett, hogy valójában akkor született meg az ötlet, hogy nevezzenek az EB-re.

„A chardonnay nagyon jól érzi magát ezen a vidéken, nagyon izgalmas dolgokat produkál Móron. Nem véletlenül ezt indítottuk el a versenyen” – mondta Csabi, akinek a kedvenc bora a chardonney mellett az ezerjó. 

Az októberi szüreten egyébként ott volt volt Wossala Rozina gasztronómiai szakértő, étterem-tulajdonos, a Taste more. kampány nagykövete, valamint Nagy László, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke is.  Mindketten aktívan részt vettek a munkálatokban.

Az, hogy a mi chardonney-nk lett az EB hivatalos bora, nem nekünk jelent elismerést, hanem az egész borvidéknek.”

– jelentett ki a móri borász – „Úgy gondolom, hogy minden mórinak és minden magyarnak megdobogtatja a szívét e hír, amire hazánk minden tagja büszke lehet!”

Borítókép: Miklós Csabi Facebook-oldala
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek