3 évnél régebbi cikk

Székesfehérváron lesz az országban először a legújabb MÁV-Volán fejlesztés
·Hírekfejlesztés·Utolsó frissítés: undefined
Székesfehérváron lesz az országban először a legújabb MÁV-Volán fejlesztés
·Hírekfejlesztés·Utolsó frissítés: undefined

A vasúti és közúti közösségi közlekedés egységesítésének fontos állomásává vált Székesfehérvár.

A MÁV applikáción keresztül 2020. november 20-tól, péntektől székesfehérvári autóbuszos dolgozóbérleteket is lehet váltani. A Székesfehérvár havi összvonalas bérlet, a Székesfehérvár I. félhavi összvonalas bérlet, a Székesfehérvár II. félhavi összvonalas bérlet, valamint a Székesfehérvár összvonalas havi külterületi bérlet és a Székesfehérvár összvonalas negyedéves bérlet az alkalmazás Térségi és városi jegyek menüpontjában érhető el.

Erre az országban először Székesfehérváron lesz lehetőség.

"A MÁV és Volán júliusi összeolvadása lehetőséget ad a két közlekedési társaságnak - amely majd egy csoporttá válik -, de nagy felelősséget, hogy hogyan szervezzék majd közösen a magyar tömegközlekedést és tegyék majd versenyképesebbé. Össze kell hangolni a menetrendeket, a felesleges párhuzamosságokat meg kell majd szüntetni. Egységes utastájékoztatást, valamint jegy- és bérletértékesítést kell majd bevezetni, hogy  2022 év elejére létre tudjon jönni egy tarifaközösség is" - mondta  dr. Homolya Róbert a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, hozzátette,

Nagyon fontos, hogy közösen lássuk az önkormányzatokkal, hogy hova szeretnénk eljutni."

A cél egy olyan egységes elektronikus jegyértékesítési rendszer, amelyben megvásárolható a vasúti közlekedés mellett a helyközi és a helyi közúti közlekedésben szükséges jegyek és bérletek. 

Pafféri Zoltán, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója elmondta, a Volánbusz a helyközi mellett 70 városban biztosítja a helyi közösségi közlekedést is. Székesfehérváron 410 ezer járatot indít 44 vonalon, ami több mint 19 millió utazást jelent, utasok pedig átlagosan 84 ezer dolgozóbérletet váltanak.

Ez a 84 ezer bérlet megváltása az, ami indukálta, hogy a  fejlesztés első helyszíne Székesfehérvár legyen - emelte ki Pafféri Zoltán.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester elmondta, a fejlesztés kicsit virtuálisan is megmutatja, milyen lesz az Intermodális központ Székesfehérváron. "Igazi 21. századi közösségi közlekedés képét vetíti előre" - emelte ki, hozzátéve: bármilyen együttműködésben szívesen vesz részt Székesfehérvár.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek