3 évnél régebbi cikk

Fehérváron is marad a kötelező maszkviselés és az ingyenes parkolás január 11-ig
Fehérváron is marad a kötelező maszkviselés és az ingyenes parkolás január 11-ig

Székesfehérvár önkormányzata az országos intézkedésekhez kapcsolódóan 2021. január 11-ig meghosszabbítja a maszkviselésre vonatkozó helyi szabályozást. Ugyanez vonatkozik az ingyenes parkolásra, ami a Watthay utcai parkolóra is kiterjed. Meghosszabbítják továbbá az önkormányzati tulajdonú lakások, helyiségek 2021. március 31-ig lejáró bérleti idejét is, amennyiben a bérlő igényli.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester az országos, a járványhelyzet második hullámában hozott intézkedésekhez kapcsolódóan 2021. január 11-ig meghosszabbította a maszkviselésre vonatkozó helyi szabályozást: továbbra is kötelező tehát a maszkviselés

  • a történelmi Belvárosban,
  • valamennyi közterületi, valamint nyilvánosan elérhető parkolóban - különösen a bevásárlóközpontok, üzletek, a kórház, a rendelőintézet és valamennyi egészségügyi intézmény parkolójában,
  • az autóbusz-állomás és a vasútállomás egész területén,
  • az összes buszmegállóban,
  • az iskolák, óvodák, bölcsődék bejárata előtti területeken,
  • a játszóterek területén a gyermeket kísérő felnőttek számára,
  • valamint a kutyafuttatókban a gazdák számára.
Az országos intézkedéseknek megfelelően Székesfehérváron is ingyenesen lehet parkolni, továbbá ingyenesen igénybe vehető marad a Polgármesteri Hivatal Watthay Ferenc utcában található parkolója. Fontos, hogy a történelmi Belvárosba azonban változatlanul csak a behajtáshoz szükséges engedélyek megléte mellett lehet autóval bemenni!

Az önkormányzat 2021. április 30-ig meghosszabbítja azoknak a nem lakás céljára szolgáló helyiségeknek a bérleti idejét, amelyeknek a bérleti szerződése 2020. november 30. és december 10. között járt le – amennyiben a bérlő jelezte a bérbevételi szándékot, és még nem adta vissza az adott helyiséget.

Ugyanígy április 30-ig meghosszabbítják azon lakások, illetve nem lakás céljára használt helyiségek szerződéseinek időbeli hatályát, amelyek 2020. december 10. és 2021. március 31. között járnak le. Kivéve, ha a bérlő jelzi: nem kíván élni a lehetőséggel.

(Forrás: ÖKK)

Borítókép: Kiss László
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek