3 évnél régebbi cikk

Orbán Viktor: december 27-étől 35 ezer embert olthatnak be Magyarországon
Orbán Viktor: december 27-étől 35 ezer embert olthatnak be Magyarországon

Elsőként az egészségügyi dolgozókat oltják be a koronavírus elleni vakcinával - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió, Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor elmondta, hogy nincsenek felszabadító erejű hírek a koronavírus tekintetében, mivel a számok nem romlanak. Jól felkészültünk a második hullámra, az egészségügyi rendszer el tudja látni a betegeket. Majd hozzátette: a fáradság most a legnagyobb probléma, le a kalappal az orvosok, ápolók és kórházvezetők előtt. A helyzet nem romlik - foglalja össze az Origo.

Orbán Viktor közölte, hogy december 27-étől 35 ezer ember számára érkezhet vakcina. Elsőként az egészségügyi dolgozók körében oltunk majd - tette hozzá. Ingyenes és önkéntes lesz az oltás.

A miniszterelnök kiemelte, ha elkezdődik a tömeges oltás, akkor a regisztráció szerint oltják be az embereket. Most is képesek lennénk egy-két nap alatt átoltani mindenkit, minden rendelkezésre áll. A vakcina hiányzik egyelőre - tette hozzá.

Orbán Viktor miniszterelnök a karácsonyról is ejtett pár szót:

Idén kiskarácsony lesz.


Most le kell mondani az egészségünk érdekében a rokonlátogatásokról. Talán húsvétkor, vagy a következő karácsonykor térhetünk vissza a korábbi évekhez - emelte ki.

Decemeber 21-én döntenek majd a szenteste szabályozásáról.
Borítókép: Facebook/Orbán Viktor
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek