3 évnél régebbi cikk

Elkezdődött az oltás Budapesten
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Elkezdődött az oltás Budapesten
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Magyarországra az Európában elsőként engedélyeztetett, koronavírus elleni oltóanyag, a Pfizer/BioNTech vakcina érkezett.

Elkezdődött a koronavírus elleni oltás beadása a Dél-Pesti Centrumkórházban, miután szombaton reggel 6 órakor megérkezett Magyarországra a Pfizer/BioNTech vakcina első szállítmánya. Az oltóanyagot szállító kisteherautó útját rendőrségi felvezetéssel biztosították Hegyeshalomtól a kórházakig.

A vakcinából elsőként a Dél-Pesti Centrumkórházba, majd az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe, a Semmelweis Egyetem Klinikájára, a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházba és a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházába szállítottak.

Az Európában elsőként engedélyeztetett koronavírus elleni oltóanyag első szállítmánya 9750 adag oltóanyagot tartalmaz, amely 4875 egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé, tekintettel arra, hogy egy embernek - 21 napos eltéréssel - két oltást kell beadni.

Az első vakcinaszállítmányt december 31-én újabb követi, 35 ezer ember beoltására elegendő vakcina érkezik, amivel az oltási tervben meghatározott prioritási rendben zajlik majd az oltás.  

2021 első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása.

(Forrás: koronavirus.gov.hu, kormany.hu)

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek