1 évnél régebbi cikk

Koronavírus: többen gyógyultak meg, mint ahány új fertőzöttet regisztráltak
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Koronavírus: többen gyógyultak meg, mint ahány új fertőzöttet regisztráltak
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Tegnap óta 1438 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, közülük 71-en Fejér megyeiek. 2304-en meggyógyultak, és elhunyt 87 többségében idős, krónikus beteg.

1438 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 350 587 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 87 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 11 264 főre emelkedett.


A gyógyultak száma is folyamatosan nő (tegnap 2304-en győzték le a vírust), jelenleg 227 325 fő, az aktív fertőzöttek száma 111 998 főre csökkent. 4 408 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 328-an vannak lélegeztetőgépen.

Fejérben 71 újabb embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, így összesen 13 229 beteget találtak megyénkben a járvány kezdete óta.

Eddig közel 130 ezer emberre való oltóanyag érkezett az országba, legutóbb kedden érkezett vakcinaszállítmány. A rendelkezésre álló vakcinák nagy részét már beoltották, eddig 112 847 fő kapott oltást, és jelenleg is tart az egészségügyi dolgozók oltása, valamint ezen a hétvégén is folytatódik az idősotthonban lakók és dolgozók oltása. Az oltás ütemét, gyorsaságát a vakcinák érkezése határozza meg.

A kormány lassúnak tartja az EU által koordinált vakcinaszállítányok ütemét, ezért keleti vakcinák beszerzését is megcélozta. A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések és február 1-ig érvényben is maradnak.

(Forrás: koronavirus.gov.hu)

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek