3 évnél régebbi cikk

Fehérvári déli összekötő út: már látszik a nyomvonal
·Hírekközlekedés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvári déli összekötő út: már látszik a nyomvonal
·Hírekközlekedés·Utolsó frissítés: undefined

Nem tétlenkedett a kivitelező az elmúlt hónapokban, látszik már a déli összekötő nyomvonala. A fejlesztés nagyban segíti majd a városban, a városrészben élők életét, Székesfehérvár közlekedése jelentősen javulhat majd a beruházásnak köszönhetően.

A déli összekötőút összességében mintegy 4.5 milliárd forintos uniós forrásból valósul meg. Az elkészülő déli összekötőút tehermentesíti a Széchenyi út – Horvát István utca kereszteződést, a Mártírok útját.

Cser-Palkovics András hozzátette, a munkálatok ütemezetten, jól haladnak még annak ellenére is, hogy néha az időjárás nem kedvezett a kivitelezőknek.

"Ez a közbeszerzés eredményes volt és a számunkra rendelkezésre álló forrásból meg tudjuk majd valósítani a Móri út felújítását is, amelynek már zajlanak az előkészületei" - tette hozzá Vargha Tamás államtitkár, országgyűlési képviselő.

"Az említett főutak elérése által a munkahelyek, egészségügyi és oktatási intézmények megközelítése is könnyebb lesz városon belül" - tette hozzá Törő Gábor országgyűlési képviselő.

A városrész önkormányzati képviselője, Mészáros Attila kiemelten fontosnak nevezte a külső városrészeket összekötő útberuházást, amelynek köszönhetően így csökken majd a forgalom a Széchenyi út - Horvát István utca kereszteződésben is. Hozzátette, hamarosan az Auchan-körforgalom kérdése is rendeződik. A munkálatok idejére türelmet kért az ott élőktől.

A kivitelezés tervezetten 2023 tavaszán készül el. 

 A 4.479 milliárd forintos európai uniós támogatás segítségével új közúthálózati elemként megvalósul a 62. és a 63. sz. főút városi szakaszainak – Seregélyesi út és Sárkeresztúri út – átkötése a Juharfa utca és a Köles utca közötti tervezett nyomvonalon, két vasúti keresztezés feletti közúti felüljáró létesítésével. Emellett, tervezetten kapcsolódó közúthálózati fejlesztésként, elkészül a Takarodó út és az Új Váralja sor bekötése a 62. és a 63. sz. főút közötti átkötő útba, illetve a Köles utcába, az érintett gazdasági területek elérhetőségének megerősítése céljából.
 

 

Borítókép: ÖKK/Simon Erika
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek