3 évnél régebbi cikk

Eljutott a rotarysok adománya Horvátországba, a fehérvári klub városunk szervezeteinek is jelentős segítséget nyújt
Fehérvár Médiacentrum fotója
Rotary Klub Székesfehérvár
Eljutott a rotarysok adománya Horvátországba, a fehérvári klub városunk szervezeteinek is jelentős segítséget nyújt

Zökkenőmentesen jutott el a Rortary Klub Székesfehérvár adománya a Zágráb alatti gyűjtőpontra. A társaság a földrengés sújtotta Horvátország lakóit segítette 1,2 millió forint értékű árukészlettel. A szállítmányt Mocsár Eleonóra elnök mellett két klubtag, Kirst László és Magony Zsolt kísérte.

A Rotary Klub székesfehérvári csoportjának elnöke elmondta, hogy az akadálytalan szállításban és a határ szabad áthaladásában nagy segítséget kaptak a Külügyminisztériumtól, a horvátországi magyar nagykövettől, Bakó Tamástól és a horvátországi magyar gazdasági attasétól. Bár a földrengés sújtotta Sziszekre és térségére nem mentek el, összekötőjük a Rotary Klub Osijek fotóiból is kiderült, hogy mennyi kárt okozott a természeti katasztrófa: a házak, épületek romjait még nem sikerült eltávolítani, a családok fedél nélkül maradtak, a többség jelenleg konténerekben húzza meg magát.

A Rotary Klub - ezen belül a székesfehérvári - nem csak a nemzetközi színtereken van jelen, helyben is megpróbálja könnyebbé tenni a nehéz helyzetbe kerültek életét.

Minden évben nyolc nevelőszülőnél élő gyermeket támogatnak havi ösztöndíjjal, nyelvórák költségeivel, hangszerek vásárlásával. Támogatásukat a fiatalok kéréséhez igazítják. Ehhez tavaly kétmillió forint állt rendelkezésükre.

Mocsár Eleonóra hozzátette: minden év februárjában megrendezik jótékonysági báljukat. (A pandémia miatt idén ez elmarad). A rendezvényt dr. Cser-Palkovics András polgármester is támogatta, és felajánlotta hogy a bálon összegyűlt pénzhez a város ugyanannyit hozzátesz. Így lett meg tavaly a kétmillió forint a gyermekek támogatására.

A Rotary Klub Székesfehérvár ezen kívül évente 390 ezer forintot biztosít a Kerek -Világ- Ház Alapítványnak, ahol két gyermek rehabilitációs tornájának költségeit fedezik.

A Fehérvári Heti Betevő családok gyerekei részére játék és mesekönyv akciót hirdettek, rengeteg felajánlás érkezett a város lakóitól. Az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központnak 22 csomaggal kedveskedtek.

Támogatásukból nem hagyják ki az idősebb korosztályt sem, a Fejér Megyei Kor-Társ Nyugdíjas Ki Mit Tud megszervezését évente ötvenezer forinttal segítették.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek