3 évnél régebbi cikk

A 60 év felettieket oltották szombaton Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fehérvár Televízió
A 60 év felettieket oltották szombaton Székesfehérváron

Székesfehérváron sem kezdték meg a 60 év alatti krónikus betegek oltását Astra Zeneca oltóanyaggal a hétvégén. A 60 év felettieket viszont Pfizer vakcinával oltották szombaton a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban.

A háziorvosok által beküldött 60 év feletti lakosokat oltották be Pfizer vakcinával szombaton a kórház rendelőintézetében. A hetek óta meglévő jelentkezési rendszer alapján tudták bejelenteni a kórház honlapján a háziorvosok a pácienseiket.

Reiber István a Fejér Megyei Szent György Kórház COVID-védelemért felelős főkoordinátora elmondta, hogy a héten volt, amikor 400-500 főt oltottunk, nyilván akkor több oltóponton. Most két oltóhely aktív, ahol a Pfizer vakcina oltása történik, de nyilvánvalóan az előkészületek megvannak, hogy párhuzamosan több oltóhelyen működjön.

Két rendelőben oltották azokat, akiket behívtak. A vakcina beadását sokan már nagyon várták. Az oltásra jelentkezők nagy része a lehetséges reakcióktól sem tart.

"Vártam, mert szeretném látni a dédunokáimat. Már alig várom, hogy megölelgessem őket. Az ikreket 9 hónapos korukban láttam őket, azóta nem."- nyilatkozta a Fehérvár Televíziónak Bradák Józsefné.

Egy kísérő érkezhetett a 60 év felettiekkel, hiszen vannak közöttük 70-80- vagy 90 évesnél idősebbek is, akiket adott esetben segíteni kellett mozgásukban. Fél órát, csakúgy mint minden esetben várni kellett az oltások beadását követően. Reakció azonban nem csak az oltás utáni percekben, hanem később is tapasztalható lehet.

"Nem nagyon látunk tüneteket, egy-két napig ne terhelje magát. A karja fájhat egy kicsit, lehet hőemelkedés, láz, a szokásos módon kell eljárni, lázat csillapítani, sok folyadékot fogyasztani, de nagyon ritkán találkozunk ilyen reakciókkal." - tette hozzá Harbula Ildikó háziorvos.

Március második hetében három vakcinával oltanak a kórházban. A Szputnyik V második oltásáért jelentkezik a lakosság, továbbra is zajlik a Pfizer vakcina első oltása, és várhatóan az Astra Zeneca oltások beadása is megtörténhet a kórház rendelőintézetében.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek