3 évnél régebbi cikk

Cser-Palkovics András: az iparűzésiadó-kedvezmény kompenzációjából utat, járdát és parkolót is építenek Székesfehérváron
Cser-Palkovics András: az iparűzésiadó-kedvezmény kompenzációjából utat, járdát és parkolót is építenek Székesfehérváron

Az iparűzésiadó-kedvezmény kompenzációját fejlesztésekre, például út-és járdafelújításokra fordítaná Székesfehérvár – mondta Cser-Palkovics András a Fehérvár Televízió Köztér című műsorában.

A polgármester a beszélgetés első felében szólt arról, hogy a járvány és az oltások kapcsán több adatra lenne szükség.

„Nem tudjuk ebben a pillanatban, hogy hány embert ápolnak a kórházban. Nem tudjuk a beoltottak számát sem. Nagy segítség lenne, ha ismernénk ezeket a számokat! Mindenesetre azt látjuk, hogy a másik oldalon az állami szervek, hatóságok is emberfeletti munkát végeznek.”

A polgármester hozzátette, hogy az egészségügyi helyzet mellett nem szabad elfelejtkezni a gazdasági következményekről. A munkanélküliségi adatok tavaszhoz képest nem ugrottak meg a második és a harmadik hullám idején. Ugyanakkor a korlátozások által érintett vállalkozások nagyon nehéz helyzetbe kerültek.

„Az állami támogatásokat az önkormányzat megpróbálta kiegészíteni. Még érkeznek a pályázatok, de várhatóan több tíz millió forinttal tudjuk majd a fehérvári munkahelyeket támogatni. Ezt az összeget az iparűzési adó bevételéből finanszírozzuk.”

 A polgármester kitért arra is, hogy a kkv-szektor iparűzési adójának csökkentése hozzávetőlegesen 2 milliárdos kiesést jelent a városnak. Ez az összeg körülbelül 8000-10000 vállalkozásnál marad ott 2021-ben.

Az iparűzésiadó-kedvezmény kompenzációjáról Cser-Palkovics András a kormánnyal is tárgyalt. Ezt a forrást nem a város működésére, hanem fejlesztésekre, többek között járda-és útfelújításra, parkolóépítésre, valamint óvodák felújítására fordítanák. Ezen kívül tárgyalnak a Középiskolai Campus kapcsán plusz forrásokról is.

A teljes műsor megtekinthető a Fehérvár Tv Youtube-csatornáján:

 

 

Borítókép: Látrányi Viktória
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek