3 évnél régebbi cikk

Gulyás Gergely: húsvét után várható lazítás, akkor minden bolt kinyithat
Gulyás Gergely: húsvét után várható lazítás, akkor minden bolt kinyithat

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter rendkívüli online sajtótájékoztatót tartott az operatív törzs pénteki ülésének döntéseiről.

A járvány minden eddiginél komolyabb feladat elé állítja az országot, semmilyen nyitás nem engedhető meg - mondta el Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azon a  rendkívüli online sajtótájékoztatón, amelyen az operatív törzs pénteki ülésének döntéseiről számolt be.

Kiemelte, az operatív törzs tárgyalt a javaslatokról, amelyeket a vállalatok megfogalmaztak. De csak akkor lehet változtathatni a jelenleg érvényben lévő szabályokon, ha 2,5 millióan legalább az első oltásukat megkapták.

A jelenlegi számításaink szerint a húsvét utáni napokban, a húsvét hétfőt követő napokban be fog következni" - mondta el Gulyás Gergely.

Ekkor a kijárási tilalom este tízre fog módosulni, az üzletek pedig fél tízig lehetnek majd nyitva. Valamennyi bolt kinyithat, de az üzletekben biztosítani kell, hogy tíz négyzetméterenként csak egy vásárló tartózkodjon. A szolgáltatók a korábbi, vagyis a március 8. előtti rendben működhetnek majd.

Április 19-én nyitnak meg a jelenlegi tervek szerint az óvodák, az általános iskolák és a középiskolák is.

Borítókép: Facebook/Magyarország Kormánya
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek