2 évnél régebbi cikk

Már készül az új tornaterem a Kodály Zoltán Iskola udvarán
·Hírekfelújítás·Utolsó frissítés: undefined
Már készül az új tornaterem a Kodály Zoltán Iskola udvarán
·Hírekfelújítás·Utolsó frissítés: undefined

A tervezett ütemben halad a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola felújítása, bővítése. Jelenleg a tető bontása zajlik azon az épületszárnyon, melynek beépítésével új tantermek valósulnak meg, illetve készül már az új, a korábbinál kétszer nagyobb tornaterem alapja is.

Február elején, a munkaterület-átadással elkezdődött a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola nagyszabású felújítása, bővítése.

15 hónap alatt többek között új tornaterem, táncterem, kórusterem és foglalkoztatók épülnek, kicserélik a nyílászárókat, és akadálymentesítik az udvart.

A Székesfehérvári Tankerületi Központ csaknem 483 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Kodály Iskola felújítására, amit a Kormány további, több mint 408 millió forinttal támogatott. A 891 millió forint nagyberuházás befejezése után az iskola új „kabátot” is kap, a homlokzatfelújítás költségeit pedig Székesfehérvár Önkormányzata saját forrásból biztosítja.

Az online oktatás miatt a tanulók jelenleg nincsenek az iskolában, ami egyszerűbbé teszi a zajjal, porral járó munkákat. Kneifel Imre igazgató arról tájékoztatott:

elkezdődött a tető bontása azon a kis-Lövölde utca felőli épületszárnyon, melynek beépítésével létrejön egy nagy kórusterem és négy, kiscsoportos foglalkozásokra alkalmas zenei fejlesztőterem.

A régi tornatermet már elbontották, és elkezdték a korábbinál kétszer nagyobb csarnok, azaz a kiszolgálóhelyiségekkel kiegészített, 462 négyzetméteres tornaterem és táncterem alapzatának elkészítését. Az udvaron álló óriási fa gyökérzete akadályozza az építkezést, ennek megoldására kitalálták, hogy a növényt visszavágják és egy faszobrászművész segítségével egy, az intézményre jellemző alkotást terveznek a fából.

Az igazgató kiemelte, mennyire örülnek a régvárt felújításnak. Amíg azonban a munkálatok zajlanak, sok szervezést igényel majd minden. A Kodály Zoltán Iskola 20 osztályába 514 gyermek jár, akiket csaknem 60 pedagógus tanít. Az intézmény legrégibb, a Mártírok útjára néző épületszárnya 1943-ban, az újabb rész 1959-ben, míg az új rész tetőtere 2002-ben épült. A nagyszabású felújítással a pedagógusok, a gyerekek és a szülők régi óhaja teljesül.

(Forrás: ÖKK)

Borítókép: Simon Erika
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek