3 évnél régebbi cikk

Orbán Viktor: három és fél millió beoltott után jöhetnek a nyitás újabb lépései
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Orbán Viktor: három és fél millió beoltott után jöhetnek a nyitás újabb lépései
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Nagypéntek reggelén a miniszterelnök a Kossuth Rádióban arról beszélt: húsvétkor is létfontosságú a szabályok betartása. Megerősítette: április 19-én kinyitnak az iskolák.

Orbán Viktor miniszterelnök nagypénteki rádióinterjújában hangsúlyozta:  a szakembereknek igazuk van, hogy az óvatosságra helyezik a hangsúlyt. Ha nem tartjuk be a korlátozásokat húsvétkor, akkor abból nagy baj is lehet - tette hozzá.

Több mint 260 ember halt meg, és több mint 9000 ember fertőződött meg csütörtökön, míg 2,135 millió ember egyszer már megkapta az oltást, és több mint 860 ezer ember kapta meg a második oltást.

Április 4-e után 2,3 millió felett lesz a beoltottak száma, míg a következő héten elérjük a 3 milliót, míg azt követően a 3,5 millió beoltottat - mondta a kormányfő. Mindenki abban bízik, hogy a nyugati szállítások fel fognak gyorsulni.

Húsvét után meglesz a 2,5 millió első beoltott, és ezt követően megváltoznak az üzletek nyitvatartására vonatkozó szabályok. Orbán Viktor közölte, hogy ekkortól áttérünk a négyzetméter alapú szabályozásra.

Ha elérjük a 3,5 millió oltást, akkor újabb lépések jönnek, de arról csak a jövő héten tájékoztat majd a kormányfő.

Ahogy az már a héten a Magyar Közlönyben is megjelent, április 19-én nyitják újra az iskolákat.

A szakértőktől két kérdésre vár most választ: Szabad-e a 16 évnél idősebb középiskolásokat oltani? Ha elérjük a 3 milliós oltottsági számot, ki lehet-e nyitni az oltottak számára bizonyos szolgáltatásokat? Várhatóan ezekről is egy hét múlva születik majd döntés.

Borítókép: mediaklikk.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek