3 évnél régebbi cikk

Megújult a Szivárvány Óvoda udvara Székesfehérváron
·Hírekóvoda·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Burján Zsigmond/FTV
Megújult a Szivárvány Óvoda udvara Székesfehérváron
·Hírekóvoda·Utolsó frissítés: undefined

A Szivárvány Óvoda udvarának átadásával öt intézmény felújítását magában foglaló projekt zárult le, amelynek keretében továbbá megújult a Tolnai Utcai Óvoda Sziget Utcai Tagóvodája, az Árpád Úti Óvoda, a Ligetsori Óvoda és a Napsugár Óvoda kertje is.

A tereprendezésen túl többek között új és felújított játszóeszközök, valamint biciklipálya is várja majd vissza a gyerekeket a Szivárvány Óvodába. Az intézmény kertje ugyanis nettó 23,2 millió forintos, teljes felújításon esett át az elmúlt hónapok során. A Szivárvány Óvoda mellett másik négy intézmény udvara – a Tolnai Utcai Óvoda Sziget Utcai Tagóvodája, az Árpád Úti Óvoda, a Ligetsori Óvoda és a Napsugár Óvoda – is megújult mintegy nettó 141,38 millió forint értékben, egy TOP-os pályázati forrásnak köszönhetően, így összesen kilencszáz kisgyermek mindennapjait teszik komfortosabbá a fejlesztések.

"A felújítás környezeti rendezést, a növényzet megújítását is jelentette, illetve biztonságos burkolatok kerültek elhelyezésre. Felújításra kerültek a régi játszóeszközök és újakat is építettek be. Összességében is elmondható, hogy uniós forrásból - mint például ez a mostani beruházás -, korábban pedig városi forrásból is elég sok óvoda udvarát már meg tudtuk újítani. Mondhatjuk, hogy minden fejlesztés, minden beruházás fontos a város életében, és ez így is van, de az ember szívéhez-lelkéhez különösen közel áll minden olyan, ami a gyermekeket érinti" - mondta el dr. Cser-Palkovics András polgármester.

A városrész önkormányzati képviselője, Dienesné Fluck Györgyi kiemelte, hogy komplex az öröm, mert tavaly készült el a Zombori út felújítása, ami jelentősen megkönnyíti a környékbeli lakosok életét.

"A kettőnek szüksége volt egymásra, mert ugye amíg nem volt kész az utunk, addig a csapadékvizet nem tudtuk elvezetni. Magam is kint voltam megnézni, amikor a szülők nagy dobozok tetején lépkedtek, és a gyerekeket úgy hozták az óvodába" - emelte ki Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő.

A járványhelyzet miatt jelenleg csak ügyelet van az óvodákban, így mindössze tucatnyi gyerek tartózkodik az intézményben ezekben a hetekben, ám nekik különleges élményt adtak a munkálatok.

"Változatos mozgásformák, nagyon szép, esztétikus felületeken, persze biztonságos játékok között játszhatnak majd a gyerekek. Figyelemmel kísérték az egész munkaműveletet innen az ablakokból, meg amikor reggel jöttek. Úgyhogy nagyon-nagyon népszerű volt minden egyes eszköz, amivel itt a munkálatokat végezték" - mesélte Nagyné Cseterics Éva, a Szivárvány Óvoda igazgatója.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek