3 évnél régebbi cikk

Mi ez a sok nyíl az úton? - Fehérváron többen is fittyet hánytak a KRESZ szabályaira a napokban
·Hírekközlekedés·Utolsó frissítés: undefined
Mi ez a sok nyíl az úton? - Fehérváron többen is fittyet hánytak a KRESZ szabályaira a napokban
·Hírekközlekedés·Utolsó frissítés: undefined

Egészen fenomenális, már-már művészi, ahogy az elmúlt időszakban néhányan felülírták a legalapvetőbb közlekedési szabályokat, és úgy furikáztak Székesfehérváron, mintha nem lenne holnap. Tudjátok, a nyilak - bármennyire is meglepő - azt mutatják, hogy merre lehet/szabad/kötelező haladni, stimmt? Mutatjuk a legvakmerőbb manővereket.

Rövid időn belül három olyan videót is beküldtek a Fehérvári gyökerek Facebook-csoportba, amelyen tökéletesen kivehető a turpisság: egészen konkrétan olyan sávokból kanyarodtak, vagy szakaszokon bukkantak fel a felelőtlen (vagy éppen türelmetlen) autósok, ahonnan az utakra és táblákra kihelyezett, kötelező haladási irányt jelző nyilacskák (figyeltek?) szerint egyáltalán nem szabadott volna.

Nyilván lehet azt mondani, hogy benézte, és így korrigált, meg amúgy is, a kutyát nem veszélyeztette, de könyörgöm, azért találták fel a KRESZ-t, hogy az abban leírtakat betartva biztonságosan tudjunk haladni a forgalomban.

Ha most mindenki elkezdené megszegni a szabályokat, mert éppen rutinból közlekedik egy adott szakaszon, vagy éppen az utolsó pillanatban tervez újra a fejükbe beépített GPS, akkor aztán gyönyörűen néznénk ki, és biztos vagyok benne, hogy folyamatosak lennének a balesetek - legalábbis a koccanások biztos. Aztán mehet az anyázás. Ne, csak ne. 

Bátran kövessétek az utakon talált felfestéseket és a táblákat, akkor biztosan nem lőhettek bakot.

Szóval mutatom is az első lelkes delikvenst, aki a Balatoni út-Széchenyi utca kereszteződésénél kanyarodott be balra az egyenesen haladó sávból. A beküldő kommentje a legnagyobb: "Teljesen azt hittem, hogy csak a bal sávból lehet balra kanyarodni."

A következő szerencsés a Budai útról fordult jobbra a Piac tér irányába, amivel még semmi probléma nem lenne, ám ahelyett, hogy a külön erre a célra kialakított sávot használta volna, az egyenes és balra nyilakkal ellátott szakaszról hajtotta végre az eszement manővert. "Pedig ott volt a lehetőség a jobbra kanyarodáshoz." Ugye, hogy ugye?

És akkor végezetül a Vörösmarty Színház mögötti útvesztőt vesszük górcső alá, ahol is ahelyett, hogy egy sofőr a haladási iránynak megfelelőlen hagyta volna el a helyszínt, a Dr. Koch László utcán, szemben a forgalommal indult tovább a dolgára, amely feltehetően mindenkiénél előrébb való volt, így nem fért bele pár másodpercnyi késés. "Ugye a fránya egyirányú, meg a behajtani tilos tábla!"

Borítókép: Facebook/Fehérvári gyökerek
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek