3 évnél régebbi cikk

A tanulók többsége visszatér az iskolapadba a fehérvári Vörösmarty Mihály Általános Iskolában
·Hírekoktatás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pintér Norbert
A tanulók többsége visszatér az iskolapadba a fehérvári Vörösmarty Mihály Általános Iskolában
·Hírekoktatás·Utolsó frissítés: undefined

A szülői visszajelzések alapján csak kevés gyereket tartanak otthon.

A székesfehérvári Vörösmarty Mihály Általános Iskolában is készülnek az újranyitásra. 200 gyerek és 25 pedagógus kezd az iskola falai között hétfőtől. Egy-két család kérte csak, hogy otthon maradhasson a gyerek.

Makainé Vida Bernadett intézményvezető a Fehérvár Televíziónak elmondta: az elmúlt hetekben és napokban megtörtént az épület teljes fertőtlenítése, melyhez a tankerület biztosított elegendő felületfertőtlenítőt. A bejáratnál a kézfertőtlenítő pont mellett működik a lázmérő pont, és nagyon figyeltek arra, hogy a folyosókon több helyen, minden tanteremben és a mosdókban is legyen lehetőség a fertőtlenítésre.

Hozzátette: most, hogy csak az alsó tagozatosok térnek vissza, arra is lehetőség van, hogy a nagyobb létszámú osztályokat csoportokra bontsák és jobban figyeljenek a távolságtartásra. A maszkhasználatra és a rendszeres szellőztetésre is odafigyelnek.

"A visszajelzések alapján nem jelent problémát az iskolakezdés. Nagy létszámban hozzák a szülők a gyerekeket, várják a szülők az iskolakezdést. Aki mégis valamilyen alapbetegségre, vagy családi körülményre hivatkozva, a járványügyi helyzetre való tekintettel úgy ítéli meg, hogy otthon tartja gyermekét, természetesen arra is van lehetőség. Ők az iskola szokásos módján a KRÉTA felületről fognak tudni haladni" - ismertette az igazgató.

A hiányzás maximuma 250 óra. Ha ezt meghaladja a hiányzás, akkor osztályozó vizsgát tehet, ha e pedagógus úgy ítéli meg, hogy nem értékelhető a gyermek munkája.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek