2 évnél régebbi cikk

Visszaáll az első ajtós felszállási rend a Volánbusz járatain május 1-től
·Hírektömegközlekedés·Utolsó frissítés: undefined
Visszaáll az első ajtós felszállási rend a Volánbusz járatain május 1-től
·Hírektömegközlekedés·Utolsó frissítés: undefined

Május 1-től, szombattól ismét lehet jegyet is vásárolni az autóbusz-vezetőktől.

A Volánbusz járatain május 1-től, szombattól ismét lehet jegyet vásárolni a buszvezetőktől, visszaáll a fedélzeti jegyértékesítés és az első ajtós felszállási rend - tette közzé a társaság kedden.

Kiemelték, hogy a járatokon az első üléssorok továbbra sem használhatók, megmarad a kordonos lezárás, továbbá a száj és az orr maszkkal való eltakarása ezentúl is mindenki számára kötelező a Volánbusz valamennyi járatán és utasforgalmi létesítményeiben.

A Volánbusz továbbá azt kéri, hogy a május 3-án kezdődő érettségi időszakra, valamint a várhatóan május 10-től kezdődő iskolanyitásra tekintettel a menetjegyek és bérletek megváltásáról időben gondoskodjon mindenki, a járványhelyzetre való tekintettel, illetve a személyes érintkezések csökkentése érdekében pedig  lehetőség szerint elektronikus úton váltsuk meg jegyüket, bérletüket.

Kiemelték, hogy a MÁV-Volán-csoport összehangolt, egységes működésének köszönhetően egyre több lehetőség áll rendelkezésre a jegyek és bérletek elektronikus úton történő megváltására. Az autóbuszjegyek és -bérletek továbbra is megvásárolhatók a Volánbusz pénztáraiban, jegykiadó automatáiban, partnereiknél valamint a Közlekedési Mobiljegy alkalmazásban és társalkalmazásaiban, egyes települések helyi díjtermékei pedig a MÁV mobilalkalmazásban és a vasútállomások jegypénztáraiban is.

Újdonság, hogy a MÁV-Start pénztáraiban ezentúl bármely hónapban megválthatók lesznek a havi bérletek, - így már a május havi, legfeljebb 60 kilométerre érvényes helyközi autóbuszbérlet is - valamint április 29-től már az övezetes jegyek is elérhetők 60 kilométerig, országszerte közel 300 helyszínen. Az első ajtós felszállás újraindulásával egyidőben megszűnik az ellenőröknél történő pótdíjmentes jegyváltás lehetősége, tehát az utazás csak érvényes menetjeggyel vagy bérlettel kezdhető meg.

Borítókép: Pápai Barna
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek