2 évnél régebbi cikk

Virágos Székesfehérvár: idén közel kétszer annyian pályáztak a virágokra
Virágos Székesfehérvár: idén közel kétszer annyian pályáztak a virágokra

Az idei Virágos Székesfehérvár pályázatra a tavalyihoz képest közel kétszerannyian, 7438-an jelentkeztek. A virágcsomagokban muskátli, lobélia és törpedália is van.

Tavaly ősszel indult a Virágos Székesfehérvár 2021. évi pályázata, melyre több mint 7400 jelentkezés érkezett a Városgondnoksághoz, családi ház, ablak/erkély, társasház és intézmény kategóriákban. Újdonságként komposztládára is lehetett pályázni: a környezetvédelemhez, fenntarthatósághoz kapcsolódó kezdeményezésre 678 igény érkezett, ezeket a ládákat – igazodva a kerti munkák időszakához – már kiosztották. A tegnapi naptól a lakossági virágcsomagokat lehet átvenni.

A szerda reggeli műszak indítását Cser-Palkovics András polgármester is végigkísérte a Selyem utcában, a régi piac területén.

„Körülbelül négy hét alatt több mint 190 ezer növény kerül kiosztásra: családoknak, közösségeknek, intézményeknek, társasházaknak. Közel hétszáz komposztládát pedig kiosztottak az elmúlt héten: az új kezdeményezésre szerencsére nagyon pozitívak a visszajelzések. A beérkezett 7438 pályázat pedig rekordot jelent – köszönöm szépen a lebonyolítást!” - tette hozzá a polgármester

 „Köszönjük a rengeteg pályázatot! Már nem arról beszélünk, hogy hány pályázóval van több, hanem arról, hogy évről évre a többszöröse: a tavalyi több mint négyezer után most több mint hétezer pályázat érkezett. Komoly mozgalommá vált a Virágos Székesfehérvár, az egész várost megmozgatja.” – fejezte ki Bozai István városgondnok, aki hozzátette, hogy a pandémia miatt bevezetett módszer a kiosztásra jól bevált, gyorsabb és egyszerűbb, így meg fogják tartani az elkövetkező években is.

A társasházak és az intézmények már megkapták a virágcsomagokat, a lakossági virágcsomagok kiosztása kedden kezdődött: ma a ’családi ház B’ csomagokat osztják, jövő héten az ’ablak/erkélyes’ virágcsomagokat, május 18-20-án pedig a ’családi ház A’ csomagot fogják kiosztani - ismertette a folyamatról Aradi-Huba Orsolya, a Városgondnokság Parkfenntartási csoportjának asszisztense.

A virágos csomagba a lakók által legkedveltebb növényeket válogatták össze, van benne muskátli, begónia, törpedália, lobélia, vinca és büdöske. Kérik, hogy ládát és dobozt vigyenek a csomagért érkezők, illetve hogy tartsák be a foglalt időpontot – így kevés várakozással, torlódás nélkül juthatnak hozzá a megpályázott virágokért.

 

Borítókép: Bácskai Gergely
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek