2 évnél régebbi cikk

Gárdonyban készül a francia válogatott a foci Eb ideje alatt
·Sportfoci·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Wikipédia
Gárdonyban készül a francia válogatott a foci Eb ideje alatt
·Sportfoci·Utolsó frissítés: undefined

A világbajnok kékek a Vital Hotel Nautisban laknak majd és a tervek szerint lesz nyílt edzésük is az Agárdi Parkerdő Sport- és Szabadidőközpontban.

Az U21-es német válogatott után a világbajnok francia nemzeti csapat is az Agárdi Parkerdő Sport- és Szabadidőközpontot és Gárdonyt választotta főhadiszállásának a kontinenstorna idejére - számolt be róla a Gárdonyi VSC hivatalos oldala.

A helyszíni bejárások után - amelyen részt vett a nemzetközi és a hazai labdarúgó szövetség delegációja, valamint a francia csapat vezetése - Gárdonyra esett a választásuk az impozáns környezet és a nagyszerű infrastrukturális feltételek miatt. A franciák a Vital Hotel Nautisban szállnak majd meg, a tréningjeiket pedig a Gárdonyi VSC centerpályáján fogják tartani.

A világbajnok kékeknek a tervek szerint lesz nyílt edzése is a Parkerdőben, amelynek részleteiről a későbbiekben ad tájékoztatást a gárdonyi csapat.

A francia válogatott olyan világklasszisokkal érkezik Gárdonyba, mint a Real Madrid két ikonja Karim Benzema és Raphaël Varane, vagy a PSG szupersztárja Kylian Mbappé. A négyszeres Bajnokok Ligája-győztes Benzema 2015 óta először lesz tagja a gallok keretének.

A francia válogatott 26 fős kerete

Kapusok: Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Marseille), Mike Maignan (Lille)

Védők: Benjamin Pavard (Bayern München), Léo Dubois (Lyon), Raphaël Varane (Real Madrid), Kurt Zouma (Chelsea), Presnel Kimpembe (PSG), Clément Lenglet (FC Barcelona), Lucas Hernandez (Bayern München), Lucas Digne (Everton), Jules Koundé (Sevilla)

Középpályások: N'Golo Kanté (Chelsea), Paul Pogba (Man. United), Adrien Rabiot (Juventus), Corentin Tolisso (Bayern München), Moussa Sissoko (Tottenham), Thomas Lemar (Atlético Madrid)

Támadók: Marcus Thuram (Mönchengladbach), Kingsley Coman (Bayern München), Kylian Mbappé (PSG), Antoine Griezmann (FC Barcelona), Olivier Giroud (Chelsea), Karim Benzema (Real Madrid), Wissam Ben Yedder (Monaco), Ousmane Dembélé (FC Barcelona)

Franciaország a részben magyarországi rendezésű Európa-bajnokságon az F-csoportban hazánkkal, Németországgal és Portugáliával játszik majd. Június 15-én 21 órakor Münchenben a németekkel csap össze, június 19-én 15 órakor a Puskás Arénában Magyarországgal játszik, június 23-án 21 órakor pedig a Puskás Arénában a luzitánok ellen zárja a csoportkört.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek