2 évnél régebbi cikk

100 millió forintot csalt ki a fehérvári bűnbanda egy külföldi cégtől
·Hírekcsalás·Utolsó frissítés: undefined
100 millió forintot csalt ki a fehérvári bűnbanda egy külföldi cégtől
·Hírekcsalás·Utolsó frissítés: undefined

A Fejér megyei rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek négy férfit és egy nőt, akik a gyanú szerint egy külföldön működő gazdasági társaságtól csaltak ki száz millió forintot.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya egy magyarországi pénzintézet feljelentése alapján 2020 szeptemberében nyomozást rendelt el különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen - írja a police.hu.

A nyomozás adatai szerint 2020 augusztusában a bűnbanda tagjai - megtévesztő kommunikáció eredményeképpen - egy külföldi cég számlájáról 100 millió forintnyi devizát utaltattak egy, a nemzetközi gyógyszeriparban ismert cég nevére megtévesztően hasonlító gazdasági társaság számlájára.

Az átutalt összeget az elkövetők másnap két gazdasági társaság és három magánszemély számlájára utalták tovább, és még ugyanazon a napon bankfiókokból, automatákból felvették a pénz jelentős részét. Egy közel 52 millió forintos készpénzfelvételre pár nappal később, egy székesfehérvári bankfiókban került sor.

A Fejér megyei nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőket, és 2021. június 8-án reggel összehangolt akció keretében megjelentek azok lakcímein. A négy székesfehérvári és egy budapesti lakóhelyről négy férfit és egy nőt állítottak elő a rendőrségre, majd – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki őket. A rendőrök több millió forintnyi készpénzt, illetve számlapénzt, továbbá informatikai eszközöket foglaltak le, és zár alá vettek négy lakóingatlant is.

Borítókép: police.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók