2 évnél régebbi cikk

252 nap után újra ülésezett Székesfehérvár közgyűlése
·KözéletSzékesfehérvár·Utolsó frissítés: undefined
252 nap után újra ülésezett Székesfehérvár közgyűlése
·KözéletSzékesfehérvár·Utolsó frissítés: undefined

A rendkívüli ülésen számos fejlesztésről döntöttek a képviselők, továbbá részletes beszámoló hangzott el a veszélyhelyzet alatti, fehérvári intézkedésekről.

Újszerű kihívásokat hozott a koronavírus-járvány harmadik hulláma Székesfehérváron. A város közhivatalai, egészségügyi, oktatási-nevelési intézményei, szociális ellátóhálózata és tájékoztató rendszere fokozott, eddig nem ismert igénybevételnek volt kitéve, azonban sikerrel teljesítette a védekezési feladatokat - derült ki a pénteki közgyűlésen elhangzott járványügyi összefoglalóból.

A város számos területen nyújtott segítséget az elmúlt hónapokban, ennek egy támogatási formájáról, a kegyeleti támogatás bővítéséről is szó esett. Az elképzelések szerint ez a 2021-ben elhunytak hozzátartozóinak járt volna, de a kedvezményezettek köre kibővült.

"Kiterjesztettük azokra is, akik 2020-ban vesztették életüket a Covid-járvány. Eddig 15 fő élt ezzel a lehetőséggel" - mondta Cser-Palkovics András polgármester.

A kedvezményezettek köre egy ellenzéki javaslatnak köszönhetően tovább bővülhet és az időtartama is változhat.

Fejlesztések kapcsán döntött a közgyűlés közbeszerzési kiírásokról és zárásokról is. A Prohászka-kis Budai út teljes közműcseréje, illetve útburkolatának helyreállítása heteken belül megkezdődhet, de kerékpárutakkal kapcsolatban is több új fejlesztés indulhat el a városban, emellett döntés született a közösségi elektromos rollerhálózat bevezetéséről.

Lesz olyan része azonban a városnak, ahol egyáltalán nem és lesz olyan, ahol 25 helyett csupán 8 km/h-val lehet csak haladni a kétkerekűekkel és 18 év alatt egyelőre nem lehet igénybe venni majd ezt a szolgáltatást.

A közgyűlés egyhangúlag megszavazta öt általános iskola vizesblokkjainak megújítását, melyek a nyáron megvalósulhatnak 50-50 millió forintból.

Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője is felszólalt a közgyűlésen. Elmondta, nagyon nehéz időszakon vagyunk túl. Most az a legfontosabb, hogy számba vegyük a veszteségeinket, részvétet nyilvánítsunk az elhunytak családjainak, és köszönetünket fejezzük ki a járványügyi helytállásért. Hozzátette, fontos, hogy minél magasabb szintű legyen az átoltottság, és közös célként vezessük vissza a gazdaságot arra a 2019 év végi szintre.

Borítókép: Simon Erika
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek