2 évnél régebbi cikk

255 milliós támogatást kapott a HBPO a kormánytól
·Gazdaságberuházás·Utolsó frissítés: undefined
255 milliós támogatást kapott a HBPO a kormánytól
·Gazdaságberuházás·Utolsó frissítés: undefined

A HBPO Manufacturing autóipari cég Székesfehérváron és Kecskeméten hajt végre beruházást összesen 774 millió forint értékben, így 242 ember munkája válik gyakorlatilag betonbiztossá.

Harminchatezerrel többen dolgoznak ma, mint tavaly ilyenkor - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Székesfehérváron.

A külgazdasági és külügyminiszter hozzátette, ez egyrészt a kormány gazdaságélénkítő programjának, illetve a koronavírus elleni oltások ütemének, a gyors nyitásnak köszönhető. Szijjártó Péter most egy német autóiparral foglalkozó vállalat számára adott át jelképesen beruházásösztönző kormányzati támogatást.

A HBPO Székesfehérvárott és Kecskeméten hajt végre beruházást összesen 774 millió forint értékben, ezekkel a beruházásokkal a vállalatcsoportnál Magyarországon foglalkoztatott 242 ember munkája válik gyakorlatilag betonbiztossá. A kormány ehhez 255 millió forintnyi támogatást biztosított - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az autóipar jelenti a magyar gazdaság gerincoszlopát, az ipari termelés 31 százaléka az autóiparból származik - hangsúlyozta a miniszter. Kulcskérdésnek nevezte, hogy az elsőkörös beszállítók folyamatosan bővítsék kapacitásaikat, és a nagy multinacionális vállalatok számára a beszállítói láncba minél több magyar vállalkozás tudjon bekapcsolódni.

A HBPO beruházásával Székesfehérváron a Volkswagen csoport számára gyártott alkatrészek gyártási kapacitása nő, Kecskeméten pedig a Mercedes számára gyártott front end modulok gyártása bővül.

Szijjártó Péter kitért arra is, hogy egész Fejér megye büszke lehet magára, mert a beruházásösztönzési programban, amelyben a HBPO csoport is részt vett, összesen 60 beruházás valósul meg 48 milliárd forint értékben. Ehhez a kormány összesen 19 milliárd forintnyi támogatást biztosított a Fejér megyei vállalatok számára. Ezzel 12 500 munkahelyet őriznek meg a megyében, amiből 8000 közvetlenül székesfehérvári munkahely - mondta a miniszter.

Borítókép: MTI/Vasvári Dávid
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek