2 évnél régebbi cikk

Ők azok a hősök, akik a fehérvári kórháztűzből kimentették a betegeket
·Hírektűz·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK/Molnár Artúr
Ők azok a hősök, akik a fehérvári kórháztűzből kimentették a betegeket
·Hírektűz·Utolsó frissítés: undefined

Cser-Palkovics András a Városházán mondott köszönetet azoknak az ápolóknak és katasztrófavédőknek, akik 128 beteget mentettek ki egy márciusban lángra kapott kórházi szárnyból.

128 beteget mentettek ki a március 11-i hajnalon a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Hotel épületéből, ahol tűz ütött ki az ötödik emeleten egy kórteremben kigyulladt televíziókészülékek miatt, írja az ÖKK.

A kórházi dolgozók azonnali beavatkozásának és szakszerű munkájának köszönhetően a katasztrófavédelem, a tűzoltóság, a rendőrök és a katonák hatékonyan együttműködve tudták elvégezni a feladataikat. Hozzáállásuknak és helytállásuknak köszönhetően nem történt komoly tragédia, egyetlen beteg sem szenvedett semmilyen sérülést.

Kapcsolódó
Tűz volt a Fejér Megyei Szent György Kórház hotel épületében Székesfehérváron

Csütörtökre virradóan tűz volt a Fejér Megyei Szent György Kórház Seregélyesi úti épületében. A lángok az ötödik emelet egyik kórtermében csaptak fel. Százhúsz beteget menekítettek ki az épületből a tűzoltók.

Cser-Palkovics András és Mészáros Attila ma a a Városháza Dísztermében mondott köszönetet a mentésben részt vevőknek. Székesfehérvár polgármestere és alpolgármestere emléklapot adtak át a kórház dolgozói közül Nyakas Eszternek, Németh Mariannának, Komáromi Ferencnek, Juhász Juditnak és Konczné Eisler Zsuzsának, a katasztrófavédelmi dolgozók közül pedig Krausz Gábor, Réger István, Végh Ádám és Klébert Márton vehette át az elismerést.

A polgármester később egy Facebook-posztban is megköszönte a fehérvári hősök önfeláldozó munkáját. Cser Palkovics András úgy fogalmazott: "egész városunk tisztelete és hálája illeti mindannyiukat".

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek