2 évnél régebbi cikk

Online pénzügyi nyilvántartás banki integrációval - okostelefonon
·TechKocka·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
koin.hu
Online pénzügyi nyilvántartás banki integrációval - okostelefonon
·TechKocka·Utolsó frissítés: undefined

A pénzügy napjaink egyik új hívó szava. Ha ezt összekötjük egy okostelefonos alkalmazással és megbolondítjuk a banki integrációval, akkor abból csak jó dolog születhet. Itt a Koin app, mely segít a kiadásainkat rendszerezni.

Minden a pénzvilág körül forog. Tudjuk, ezt már lassan nem is kell magyarázni. Itt vannak a fintech cégek a maguk modern technológiai újdonságaikkal, és itt van a pénzügyi szektort, vagyis leginkább a bankokat érintő PSD2-szabályozás. Ezek együtt olyan új és modern lehetőségeket adnak a felhasználók kezébe, melyeket korábban gondolni sem mertünk volna. 

Mindenki volt már úgy, hogy elkezdte nézegetni a bankszámla kivonatát, hogy az elmúlt hónapban mennyit és mire költött. Sőt, az sem újdonság, hogy a frissen összeköltözött házasok kockás füzetbe vezetik kiadásaikat, hogy ráérezzenek a pénzügyi tudatosságra. Szükség is van erre, nem is kicsit. A felnőtté válás egyik alappillére, hogy megtanuljunk pénzünkkel bánni, melynek egyik lépése lehet a pénzügyeink naplózása. Aki próbált már ilyen megoldást analóg módon, az tudja, hogy mennyire macerás és időrabló is tud lenni egy ilyen kimutatás havi szintű vezetgetése.

A Koin alkalmazás, mely telepíthető Androidra és iOS-re egyaránt, sőt webes felületen számítógépről is használható, most olyan újítással rukkolt elő, mely ezt az egész adminisztrációs macerát leveszi a felhasználó válláról.

Az elmúlt két év során rengeteg változás történt a mobilbankolás terén, hiszen a bankoknak meg kell felelni az EU-s PSD2-es pénzforgalmi irányelvnek, aminek köszönhetően a legtöbb bank alkalmazása teljesen megújult és megnyílt a kapu, hogy automatikusan és biztonságosan kezelhessék a költési adatainkat más alkalmazások, mint például a Koin.

A megújult Koin alkalmazás ezekre és még számos másik problémára kínál megoldást a banki integrációknak köszönhetően, így végre egy helyen, egy alkalmazásban láthatjuk az összes pénzforgalmunkat.

A cikk írásakor hat bank számláit lehet már bekötni a Koinba, hogy automatikusan megjelenjenek a költéseink és bevételeink. Ez a hat bank a CIB, a MagNet, az OTP, a Raiffeisen, a Revolut és az Unicredit. A következő pedig a K&H Bank lesz a nem is távoli jövőben. A bankok bekötéséhez új számlát kell létrehozni a Koinban, majd a “Fizetési számla csatlakoztatása” opcióra nyomni és kiválasztani a saját bankunkat. Ezután a bankunk online felületén be kell jelentkezni és máris látszani fognak a korábbi tranzakciók, minden egyéb teendő nélkül.

A kategorizálások lehet, hogy nem minden esetben úgy lesznek, ahogyan azt mi szeretnénk, de ezeket tudjuk módosítani, sőt a rendszer öntanuló, vagyis ha egyszer rossz kategóriába kerül egy költés azt javíthatjuk, és utána már tudni fogja, hogy hova tegye a jövőben a tételeket. Ráadásul minél többen használják a Koint és javítgatják a kategorizálásokat, annál okosabb és pontosabb lesz a rendszer.

A bankok listája igaz még nem teljes, de most már leginkább a bankoknál pattog a labda, hogy mikor lesznek készen az új bankolási rendszerükkel, melynek segítségével mi felhasználók csak nyerhetünk.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek