2 évnél régebbi cikk

Itt a Recash alkalmazás, mellyel vásárlásaink után kapunk pénzvisszatérítést
·TechKocka·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
pexels.com
Itt a Recash alkalmazás, mellyel vásárlásaink után kapunk pénzvisszatérítést
·TechKocka·Utolsó frissítés: undefined

A pénzügyi világ fejlődése töretlen, akárcsak a technológia fejlődése. Amikor ez a kettő találkozik, akkor abból jellemzően valami nagy és érdekes születik. Ilyen például a Recash is, mely a bankkártyás vásárlásaink után ígér visszatérítést.

A fintech cégek jelenéről és jövőjéről már korábban is írtunk. Azonban a most indult magyar fejlesztésű alkalmazás nem pont azonos a már itthon is jól ismert Revolut, Curve és a hozzájuk hasonló appokkal. 

A Recash lényege abban rejlik, hogy bankkártyás vásárlásaink után (eltérő százalékos arányban, általában 1-8 %) visszatérítést kaphatunk, amennyiben a rendszerben résztvevő szolgáltatóknál vásárolunk. Maga a folyamat nem teljesen ismeretlen, mert a klasszikus hitelkártyát használók már korábban is találkozhattak hasonló lehetőségekkel. Azonban mostantól ez már nem csak a hitelkártyák világában lehet így.

A Recash újdonsága az, hogy ez az első olyan bankkártyás fizetést követően visszatérítést adó szolgáltatás, amellyel a felhasználónak csak egy teendője van, még pedig az, hogy a kasszánál fizessen.

Nem kell mobilalkalmazást megnyitni a telefonon, nincs szükség új bankkártyára, nem kell másik hűségkártyát a pénztárosnak mutogatni, mondani sem kell semmit, csak egyszerűen fizetünk a már eddig is használt hagyományos kártyánkkal, és a Recash alkalmazásban a jóváírás pár órán belül megérkezik.

Hogy működik a gyakorlatban?

Amennyiben a visszatérítendő összegünk eléri a 3.000 forintot a Recash virtuális számlánkon, kérhetjük a kifizetést bankszámlánkra.

A Recash használata regisztrációköteles, melyet az ingyenesen letölthető appban e-mail-címmel és jelszóval tehetünk meg, de akár Facebook-fiókkal is regisztrálhatunk. Ezután a felhasználó a saját banki felületén ad engedélyt a Recash számára a számlainformációkhoz való hozzáféréshez. A hozzáférést a PSD2 szabályozás teszi lehetővé, mely kinyitja a bankokat és szigorúan szabályozott keretek között az engedéllyel rendelkező szolgáltatók (akik lehetnek bankok is) hozzáférhetnek a banki adatainkhoz, és fizetési tranzakciókat is indíthatnak, persze csak akkor, ha mi erre engedélyt adunk nekik.

A banki azonosítást és engedélyt követően a Recash a bankkártyás tranzakciókról a saját bankunkon keresztül kap - kizárólag nem érzékenynek számító - adatokat. A bankok egyébként jogszabály szerint kötelezettek arra, hogy a felhasználói engedélyezés után az engedéllyel rendelkező cégeknek átadják a tranzakciókról szóló legszükségesebb adatokat.

A Recash appban jelenleg a Gránit Bank, az OTP, a K&H, a Revolut, a Wise (korábban TransferWise) és az MKB Bank ügyfelei regisztrálhatnak, és folyamatban van a rendszer integrálása a Raiffeisen Banknál, az Erste Banknál és a Takarékbanknál.

A bankkártyás fizetések utáni visszatérítéseket többek között olyan cégeknél vehetjük igénybe, mint például a Penny Market, Praktiker, Rossmann, Aqua, Wolt, Pizza Hut, Zing Burger, Answear, CEWE, BioTech USA, Parfüm.hu, de a sor a Recash ismertségének fejlődése folyamán várhatóan dinamikusan fog bővülni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek