2 évnél régebbi cikk

Cser-Palkovics András: online szavazás alapján dől el, hogy maradhat-e az új buszmenetrend
·Közlekedésbuszmenetrend·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Wikipedia
Cser-Palkovics András: online szavazás alapján dől el, hogy maradhat-e az új buszmenetrend
·Közlekedésbuszmenetrend·Utolsó frissítés: undefined

A tesztüzem után minden polgár online szavazhat majd arról, melyik hálózat és menetrend legyen Székesfehérváron, melyik változatot fejlesszék tovább - jelentette be közösségi oldalán Cser-Palkovics András polgármester.

Cser-Palkovics András polgármester posztjában úgy fogalmazott, hogy a visszajelzések kiértékelése a tervezők részéről folyamatos, és nagyon számít azokra az önkormányzat is. Ez döntheti ugyanis el, hogy a régi vagy a megújított hálózatot érdemes majd továbbfejleszteni.

A polgármester kitért arra is, hogy a korábbi hálózat és menetrend 1976 óta működött, kisebb változtatásokkal. Könnyű belátni, mennyire megváltozott a város szerkezete és a forgalom sűrűsége is, hiszen a külső városrészek is népszerű lakóövezetté lettek, valamint ott helyezkednek el a munkavállalók zömének munkahelyet biztosító ipari parkok is. Az autók száma sokszorosára nőtt, ezzel párhuzamosan pedig töredékére csökkent az autóbuszt használók száma. A helyi buszközlekedés évről évre nagyobb veszteséget termelt, hiszen csökkenő, vagy ugyanolyan utasszám mellett kell egyre drágább technikát üzemeltetni, egyre magasabb költségekkel. Nem véletlen, hogy évek óta rengeteg panasz érkezett a régi menetrenddel kapcsolatban, visszatérő témája volt ez a lakossági fórumoknak is. Ebből a helyzetből kiindulva nyilvánvaló, hogy közlekedési, városfejlesztési szempontból és környezetünk védelme érdekében is változtatásokra van szükség a hálózatban, nem elég az új járművek beszerzése. Fontos szempont az is, hogy a hálózatot üzemeltető Volánbusznak jelenleg nincs több sofőrje és autóbusza, a hálózatnak pedig fenntarthatónak is kell lennie, tehát a jelenlegi erőforrásokat kell be- és újraosztani.

Kapcsolódó
Új fehérvári buszmenetrend: ezek a legfontosabb változások

Új járatok, kevesebb átszállás, jobb csatlakozások, sűrűbben járó buszok és két hétig ingyenes tömegközlekedés - röviden ilyen lesz az új székesfehérvári buszmenetrend. Lássuk a részleteket!

Holnap (azaz július 19-e, hétfő) délelőtt 10 órától a város hivatalos Facebook-oldalán, az erre a célra létrehozott poszt alatt várja majd a kritikákat, észrevételeket a hálózat tervezője. A következő napokban ezeket áttekinti és válaszolni fog rájuk, valamint elvégzi a szükséges korrekciókat. - fejtette ki a polgármester.

Az önkormányzat erre a célra létrehozott e-mail címén is várja a javaslatokat: buszmenetrend@szekesfehervar.hu

"Külön, nyomatékosan kérem a véleménynyilvánításra azokat, akik munkába járáshoz használják a buszhálózatot, ugyanis kiemelt szempont volt a hálózat összeállításakor az ipari zónák dolgozóinak kiszolgálása. Ha ez nem valósul meg, akkor a hálózat nem teljesíti az egyik fő elvárást, vagyis nem életképes, ezt pedig nem fogom megengedni!!" - írta Cser-Palkovics András

FRISSÍTÉS: Hétfő délelőtt megjelent a város Facebook-oldalán egy poszt, ami alatt várják az új buszmenetrenddel kapcsolatos véleményeket:

Kapcsolódó
Mutatjuk, hol válaszol az új buszmenetrend tervezője a kritikákra

A város hivatalos Facebook-oldalán külön poszt alatt mondhatják el a fehérváriak a véleményüket az új buszmenetrenddel kapcsolatban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek