2 évnél régebbi cikk

2022 második felében az intermodális központ miatt mindenképpen lesz módosítás a buszmenetrendben
·Közlekedésbuszmenetrend·Utolsó frissítés: undefined
2022 második felében az intermodális központ miatt mindenképpen lesz módosítás a buszmenetrendben
·Közlekedésbuszmenetrend·Utolsó frissítés: undefined

Megköszönve az augusztus óta érkezett javaslatokat, közösségi oldalán összegezte a buszmenetrenddel kapcsolatos tapasztalatokat Cser-Palkovics András.

A polgármester beszámolt arról is, hogy egy szakmai munkacsoport kezdi meg működését: elkezdik előkészíteni azokat a hálózati módosításokat, amelyekre a jövő év második felében, az intermodális közlekedési központ építése okán számítani kell majd - olvasható az Önkormányzati Kommunikációs Központ közleményében.

A bejegyzés teljes szövege az alábbiakban olvasható:

„Augusztusban arra kértem Önöket, hogy az új buszmenetrend tapasztalatairól, illetve a mostani menetrend kapcsán küldjék el véleményüket, meglátásaikat számunkra, hogy eszerint tudjunk korrigálni a mostani hálózaton, illetve ezek segítségével tervezhessük a legkésőbb 2022 második felétől mindenképp módosítandó hálózatot. Utóbbira azért lesz szükség, mert az intermodális csomópont építésének megkezdésével a vasútállomás környékének közlekedése mindenképp átalakul majd.

A több száz javaslat közül az alábbiak merültek fel leggyakrabban:
- Az új menetrend 1-es, 2-es, 44-es és 63-as vonalainak bevezetése, valamint a Palotavárost, illetve a Felsőváros-Fecskepart-Piac tér tengelyt érintő járatok nagyon népszerűnek bizonyultak.
- Ezeken kívül további tíz járatot szívesen viszontlátnának a fehérváriak, kisebb-nagyobb menetrendi korrekciókkal. 
- Sok kérés érkezett a késő esti indulások bővítésére.

Ezeknek a szempontoknak a figyelembevételével elkezdi a munkát a kérésemre létrehozott szakmai munkacsoport, melynek feladata, hogy a már most alkalmazható módosítások bevezetésére javaslatot tegyen, azokat előkészítse, illetve megkezdje a 2022-ben esedékes hálózati módosítások tervezését.

Első körben az intermodális csomópont építkezése miatt, második körben pedig annak elkészülte után szükséges lesz az átfogó hálózati reform, addig is, a meglévő menetrendet igyekszünk igazítani az utazóközönség elvárásaihoz. Ezek mellett is szükség lehet kisebb-nagyobb korrekciókra, mivel a 12 elektromos busz jövő nyári érkezésével azok technológiai lehetőségeihez kell szabjunk néhány járatot.

Köszönöm mindenkinek, aki aktív szerepet vállalt a menetrend jobbítása érdekében, megosztotta velünk véleményét, hiszen csak így javíthatjuk városunk közösségi közlekedését!”

Borítókép: Wikipedia
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek