2 évnél régebbi cikk

Véget ért a szavazás: marad a régi buszmenetrend Fehérváron
·Közlekedésbuszmenetrend·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Véget ért a szavazás: marad a régi buszmenetrend Fehérváron
·Közlekedésbuszmenetrend·Utolsó frissítés: undefined

Lezárult a szavazás, augusztus 1-jétől újra a régi menetrend szerint közlekednek a buszjáratok Székesfehérváron. A voksolás eredményéről Cser-Palkovics András Facebook-oldalán adott hírt.

Cser-Palkovics András Facebook-oldalán tette közzé a hírt, miszerint véget ért szavazás: marad a régi buszmenetrend.

Ahogy a polgármester posztjában olvasható: "Abban kértem az Önök segítségét, hogy az új buszmenetrend tesztüzemi időszakának tapasztalatainak nyomán döntsenek arról, hogy az új, vagy a régi menetrend maradjon városunk helyi buszközlekedésében. A polgárok szavazatai alapján visszatérünk a régi menetrendhez augusztus 1-jétől.

Az eredmény egyértelmű:

14 656-an szavaztak, ebből 11 584-en a régi menetrend visszaállítását választották, 3072-en az új menetrendet és annak finomhangolását. A szavazók közel 80 százaléka tehát a régi menetrend mellett döntött.

A tájékoztatóból kiderült, hogy a szavazás eredményét az IP címek szerinti átvizsgálás után állapították meg az informatikusok, a rendszer kiszűrte a többszörösen szavazókat és a gyaníthatóan csalási kísérleteket.

"Előzetesen kértem, hogy minden eshetőségre készüljünk fel, a szolgáltatást végző Volánbusz pedig jelezte, hogy legkorábban augusztus 1-jével képes visszaállni a régi menetrendre és hálózatra" - fogalmazott a polgármester.

Az ingyenes utazás lehetősége fennmarad augusztus 1-ig.

Cser-Palkovics András hozzátette: az augusztusi közgyűlésen is tárgyalnak a mostani tapasztalatokról. Az új buszmenetrend tesztüzeme minden nehézség ellenére sem volt haszontalan, sőt, bizonyos utasforgalmi és hálózati, menetrendi tapasztalatok minden előkészítés mellett is csak a gyakorlatban derülhetnek ki.

A most levonható következtetések hozzá fognak segíteni minket a fejlesztési irányok kijelöléséhez, ezekben pedig ismét számítani fogok Önökre, az Önök véleményére, hiszen a közösségi közlekedés kérdésében az elmúlt hónapokban és napokban zajlott folyamatok, egyeztetések is mutatják, hogy csak közösen érdemes az otthonunk legnagyobb kérdéseiről dönteni!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek