2 évnél régebbi cikk

Várják az ötleteket, javaslatokat a buszmenetrend fejlesztéséhez
·Közlekedésbuszmenetrend·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Wikipedia
Várják az ötleteket, javaslatokat a buszmenetrend fejlesztéséhez
·Közlekedésbuszmenetrend·Utolsó frissítés: undefined

Mivel a régi menetrend visszaállítása befejeződött, az ígéretnek megfelelően azonban szeretnénk korrigálni, javítani a mostani menetrenden, tisztelettel várom ötleteiket, javaslataikat - posztolta Cser-Palkovics András polgármester Facebook-oldalára.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere Facebook-oldalán tette közzé a felhívást, miszerint várják az ötleteket, javaslatokat a buszmenetrend fejlesztésével kapcsolatban, amelyeket akár a buszmenetrend@szekesfehervar.hu e-mail címre elküldve, akár a poszt alatt, kommentben is megtehetnek a fehérváriak.

"Korlátlanul sajnos nem tudunk változtatni a hálózaton és a menetrenden, mert a Volánbusszal keretszerződésünk van, mely behatárolja, hogy hány busz, buszvezető, egyéb erőforrás áll rendelkezésünkre. Arra viszont van lehetőség, hogy kisebb-nagyobb módosításokat tegyünk, egyszerűsítsünk járatokat, igazítsunk a menetrendeken" - tette hozzá a polgármester.

A bejegyzésben továbbá az is olvasható, hogy az új menetrend előkészítése és bevezetése bruttó 46 582 702 forintba került. Ebből a következő tételeket tudjuk hasznosítani a jövőben: Az utasszámlálás adatait, mely 2 354 179 forintba került, a menetrendi koncepciókat, amelyek kidolgozása szintén 2 354 179 forintba került, de magát a részletes menetrendtervezést is, amelyért 4 857 906 forintot fizetett az önkormányzat.

"Ezeket az adatokat és terveket arra is fel tudják használni a szakembereink, hogy a jelenlegi hálózatot fejlesszük, illetve pontosan lássuk a fejlesztési irányokat és lehetőségeket. Ezek mellett szintén nem vesztek kárba a legnagyobb tételt - 20 503 838 forintot jelentő - forgalomtechnikai, megálló (át)építési munkák sem" - fűzte hozzá Cser-Palkovics András.

A poszt arról is tájékoztat, hogy amit biztosan teljes veszteségként kell elkönyvelni, azok a grafikai, nyomdai beszerzések (a tájékoztató anyagokhoz) melyek 5 374 475 forintba kerültek, emellett pedig a beszerzett (bérelt?) mobilkonténerek és mosdók költségei is veszteséget jelentenek, 4 915 125 forintot.

Összegezve tehát, a 46 és fél millió forintos összköltségből 10 289 600 forint az, amit teljes veszteségként kell elkönyvelni. 36 293 102 forint hosszabb távon is hasznosítható, tehát nem kárba veszett összeg.

"Az új menetrend – melynek elemeit így is hasznosítani tudjuk – bekerülési költsége a város éves költségvetésének (mely 75 milliárd 56 millió 363 ezer forint) 0,06 százaléka. Bár semmilyen veszteség, vagy meghiúsult projekt nem ideális, vagy kellemes, de kijelenthető, hogy az új menetrend semmilyen gazdasági kockázatot nem jelentett a város számára" - zárta a polgármester.

Bízom benne, hogy minél többen véleményt nyilvánítanak majd a mostani menetrend fejlesztése kapcsán, megosztják az ötleteiket a városvezetéssel, hiszen csak így javíthatjuk a közösségi közlekedést Fehérváron!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek