2 évnél régebbi cikk

Újabb életmentő eszköz segíti a székesfehérvári mentők munkáját
·Hírekéletmentés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK/Molnár Artúr
Újabb életmentő eszköz segíti a székesfehérvári mentők munkáját
·Hírekéletmentés·Utolsó frissítés: undefined

Az eszköz az újraélesztés során helyettesíti a kézzel végzett mellkasi összenyomást, ami számos előnyt jelent: mivel állandó teljesítményt nyújt, így betegszállítás közben, valamint elhúzódó újraélesztés során is folyamatosan használható.

Székesfehérvár Önkormányzata mostanáig közel 100 millió forinttal támogatta a fehérvári mentők munkáját - áll az Önkormányzati Kommunikációs Központ közleményében, amely egy újabb életmentő eszköz átadásáról ad hírt.

A legutóbb nyújtott ötmillió forintból, amelyhez az Országos Mentőszolgálat Alapítvány is hozzájárult mintegy hárommillió forinttal, a mentők egy Lucas3 mellkaskompresszort szereztek be. Az eszköz keddi átadóján Mészáros Attila alpolgármester kiemelte, egyre szorosabbá vált az együttműködés a város és a szervezet között, amelynek nagyon sok pozitív eredménye és előre lépése van.  E modern eszköz hozzájárul a feladat szakszerű és hatékony ellátásához.

Mint azt Reszegi Imre vezető mentőtiszt elmondta, az újraélesztés a legkritikusabb eleme a mentőmunkának és a legfontosabb az, hogy a folyamatos mellkaskompressziót már a bejelentéstől tudja a mentőszolgálat biztosítani. Az irányításban dolgozók már telefonon instruálják az újraélesztést, a laikus bejelentőt a segítségnyújtásban pontos információkkal látják el, majd a mentők megérkezése után egy szintlépés a mellkaskompresszió alkalmazása.

Azt fontos tudni, hogy kettő perc után úgy csökken a manuális mellkaskompresszió hatékonysága, hogy az azt végző személy a csökkenést nem érzi meg.

Ezért van szükség arra, hogy újraélesztésnél folyamatosan, két percenként váltsák egymást a mentők, emelte ki dr. Vörös Péter, az Országos Mentőszolgálat közép-dunántúli regionális igazgatója. Vannak olyan elhúzódó újraélesztéses esetek, ahol három, vagy akár öt ember folyamatos munkája is kevés lehet egy másfél órás újraélesztés alatt.

A most átadott készülék folyamatos minőségi mellkaskompressziót biztosít az újraélesztések során, ami megteremti annak a lehetőségét, hogy minél több életet mentsenek meg.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek